Helse

Helse

Vi i Sit er opptatt av din psykiske og fysiske helse. Vi kan hjelpe deg med mye, og har du et behov vi ikke kan dekke, kan vi bistå deg med å finne riktig hjelp.

På denne siden finner du en oversikt over alle våre helsetilbud, i tillegg til andre hjelpetilbud som kan være relevante for deg og ditt helsebehov.

Jeg føler meg ensom

Det er ikke farlig eller uvanlig å føle på ensomhet. Ensomhet er en følelse som alle kan kjenne på, og som kan være vanskelig å snakke om.

Få hjelp til å håndtere ensomhet

Jeg føler meg bekymret

Det kan være mye rart vi tenker på i løpet av en dag, og noen ganger kan våre bekymringer få litt ekstra mye oppmerksomhet. Før bekymringene tar litt overhånd kan det være fint å søke hjelp.

Få hjelp til å håndtere bekymringer

Jeg føler meg nedstemt

Vi kan alle kjenne på negative tanker og håpløshet i ny og ne. Det er hvis de tunge tankene vedvarer over tid at det er hensiktsmessig å søke hjelp.

Få hjelp til å håndtere nedstemthet

Psykisk helse

Psykisk helse

image
Studenter spør

Studenter spør er en gratis spørretjeneste for deg som student. Her kan du spørre om hva som helst, fra hvor som helst, helt anonymt.

Les mer

Foto av Sit / Kristian Thorsen
Kurs- og gruppetilbud

Delta på kurs, grupper eller foredrag hvor du får reflektert åpent med andre studenter, og hvor du får kunnskap om relevante tema som kan hjelpe deg å mestre studentlivet.

Utforsk vårt kurs- og gruppetilbud

Foto av Sit / Kristian Thorsen
Samtalebehov

Vi har flere ulike samtaletilbud, dersom du kjenner behovet for å snakke med noen.

Se våre samtaletilbud

Seksuell helse

Seksuell helse

Foto av Sit / Kristian Thorsen
Selvtesting av kjønnssykdommer

Ønsker du å teste deg for klamydia eller gonoré? Test deg selv på campus! På handicaptoalettet i G-bygget (1. etasje) finner du både skjema og selvtester. 

Les mer

Foto av Sit / Kristian Thorsen
Samtale om kropp, sex og identitet

Vi samarbeider med helsestasjonen for ungdom (HfU). Møt en helsesykepleier, og få veiledning innenfor temaer som omhandler kropp, sex eller identitet. Tjenesten er gratis.

Les mer

Fysisk helse

Fysisk helse

Foto av Sit / Kristian Thorsen
Trening på treningssenter

Vi har et variert treningstilbud til en rimelig penge for studenter. Her vil du garantert finne noe som passer deg – uavhengig om du har erfaring med trening fra før eller om du ønsker å komme i gang. 

Les mer

Foto av Sit / Øystein Eugene Hermstad
Aktiviteter igjennom idrettslaget

Å være fysisk aktiv sammen med andre kan ha positiv påvirkning på din psykiske helse. NTNUI-Gjøvik har flere idretter og aktiviteter som du kan delta på. 

Les mer

Andre tilbud

Andre tilbud

Når det haster

Har du behov for øyeblikkelig hjelp? Her finner du kontaktinfo og veiledning til beste hjelpeinstans.

Les mer

Hjelpetelefonen

Et gratis og anonymt samtaletilbud fra Mental Helse, for deg som trenger noen å snakke med – hele døgnet!

Les mer

Andre hjelpetilbud

Det kan hende at vårt helsetilbud ikke er rett for deg. Vi har samlet og kvalitetssjekket en rekke tilbud som kan hjelpe deg på vei.

Les mer

Kontakt oss

Kontakt oss

Kontaktskjema

Lurer du på noe, eller har du tilbakemeldinger på Sits helsetilbud? Ikke nøl med å kontakte oss. NB: Unngå sensitive personopplysninger – ta heller kontakt med oss på telefon.

Vi oppfordrer deg til å ikke sende taushetsbelagte eller sensitive opplysninger. Les mer om hvordan vi behandler disse henvendelsene.