Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Helse>
  3. Helsestasjon for seksuell helse

Helsestasjon for seksuell helse

Ved vår helsestasjon møter du et vennlig, trygt og profesjonelt team av helsepersonell. Snakk med oss om temaer som omhandler kropp, sex eller kjønnsidentitet. Vi tilbyr blant annet prevensjonsveiledning, resept på prevensjon, samt testing for kjønnssykdommer, helt gratis!

Testing av kjønnssykdommer

Mistenker du at du har en kjønnssykdom? Da er det viktig at du tar en test! På vår helsestasjon tilbyr vi testing, helt gratis, for deg som student. Her møter du et vennlig, trygt og profesjonelt team av helsepersonell som står klar til å hjelpe deg. Hvis du skal teste deg for klamydia og gonoré, må det ha gått minst 14 dager siden du hadde ubeskyttet sex. Du kan også teste deg gratis hos fastlegen din. Det er anbefalt at du har fastlege i den byen du oppholder deg mest i.

Ta kontakt med fastlegen din

Selvtesting på campus!

Finner du ikke ledige timer? Nå kan du enkelt teste deg selv på campus på Gjøvik og i Trondheim! Her finner du selvteststasjonene: Trondheim: På Studentsenteret på Gløshaugen(Kun i åpningstiden) og handikaptoalettet på DMMH (1505) Gjøvik: På handicaptoalettet i G-bygget (1. etasje) finner du både skjema og selvtester.

Samtaler om kropp, sex og identitet

Forholdet til vår egen kropp har stor betydning for vår psykiske og fysiske helse. Våre erfarne helsesykepleiere har daglige samtaler med studenter om temaer som omhandler kropp, sex eller identitet. Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis du trenger noen å snakke med. Noen av temaene du kan snakke med oss om er: Kropp Seksuelle utfordringer Spørsmål om seksuell identitet og kjønnsidentitet

Møt våre rådgivere og helsesykepleiere

Prevensjon, resept på prevensjon og p-stav

Det er en jungel av ulike prevensjonsmidler, og det kan være vanskelig å finne ut av hva som passer for akkurat deg. Book time hos oss om du har spørsmål om prevensjon. Vi kan også hjelpe deg med å fornye resepter på prevensjonsmidler og i Trondheim legger vi inn p-stav (ved Dragvoll og DMMH), helt gratis. Vil du ha hjelp til å legge inn hormonspiral? Ta kontakt med fastlegen din. Hvis du er under 21 år i Trondheim, eller under 25 år gammel i Ålesund og Gjøvik, kan du også ta kontakt med helsestasjonen for ungdom i kommunen der du studerer.

Hvor finner jeg dere?

lasting