Lege

Gløshaugen legesenter ligger på campus, og har studenthelse som spesialområde.

Helsestasjon på Gløshaugen

Beskjed til våre pasienter:

Legesenteret er åpent for våre pasienter, og du er velkommen til å kontakte oss pr SMS, Helserespons-appen, eller telefon. Vennligst ikke møt opp uten avtale.

Vi har iverksatt følgende tiltak i forbindelse med korona-situasjonen:

Ved symptomer på luftvegsinfeksjon, dvs hoste, sår hals, feber (skal være målt) eller pustevansker:
Hvis du har symptomer på luftvegsinfeksjon, skal du holde deg hjemme og ikke møte opp på legesenteret eller på jobb. Du skal være hjemme til du er symptomfri. Ved behov for kontakt med lege eller behov for sykmelding, kontakt oss via SMS, Helserespons-appen, eller ring legesenteret

Vi har økt bruken av video- og telefonkonsultasjoner i denne perioden. Ta kontakt hvis du ønsker videokonsultasjon.

Det er svært viktig at vi alle følger de rådene som helsemyndighetene har gitt oss med henblikk på hånd- og hostehygiene, holde avstand til andre mennesker
Er du ansatt i helsevesenet og jobber med pasienter, gjelder egne regler. Kontakt din nærmeste leder for å få informasjon som du eventuelt ikke finner på fhi.no.

Trenger du legetime?

Bestill legetime på nett (kun for personer som har fastlege ved Sit Gløshaugen legesenter).

 

Skaff deg fastlege i Trondheim

Når du studerer i Trondheim er det en stor fordel å ha fastlege her. Det er hos fastlegen du får den beste behandlingen, fordi legen kan bli kjent med deg og følge opp behandling over tid.

For enkelte studenter er det kanskje ikke hensiktsmessig å bytte til fastlege i Trondheim. Dette kan være studenter som skal være i Trondheim for en kortere periode (ett semester), personer i EU-utvekslingsprogram, de som er her gjennom NORAD-prosjekter etc.

Trondheim kommune har avtale med legesenter/fastleger om å ta i mot personer uten fastlege i Trondheim.

Slik bytter du fastlege

Dersom du ikke har valgt fastlege i Trondheim, kan du enkelt gjøre dette gjennom MinFastlege eller finne lege med ledig kapasitet. Hjemstedsadressen din er ikke av betydning for valg av fastlege.

Legevakta - ring først 116117

Legevakta er et døgnåpent legetilbud for innbyggerne i Trondheim ved nylig oppstått sykdom eller skade som oppfattes så alvorlig at det ikke kan vente til fastlegen din har åpent.

Les mer om Legevakta i Trondheim her.