Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Helse>
  3. Lege

Lege

Burde jeg bytte fastlege?

Hvis du skal studere over flere år, så anbefaler vi at du bytter fastlege til kommunen for ditt studiested. Dette gjelder spesielt for deg med kroniske plager, eller for deg som har behov for regelmessig og tett oppfølging av lege.

Hvis du velger å beholde fastlegen hjemkommunen din, så skal du benytte denne når digital kommunikasjon vurderes som tilstrekkelig.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke har fastlege i byen og har behov for en fysisk undersøkelse?

Sit har reservert et begrenset antall legetimer for studenter på Øya legesenter i Trondheim per uke som kan benyttes i dette tilfellet. Dette kan bare benyttes av studenter som ikke har fastlege i byen og som har behov for en fysisk undersøkelse. Ta kontakt med legesenteret direkte for å bestille time.

På Gjøvik tar du kontakt med Gjøvik kommune. I Ålesund kan du kontakte Ålesund kommune.

Jeg er internasjonal student, hva gjelder for meg?

Internasjonale studenter uten personnummer eller med D-nummer vil kunne benytte seg av samme tjeneste som nevnt over.

Internasjonale studenter som skal være her over en lengre periode, vil få utdelt et personnummer og må forholde seg til den norske fastlegeordningen.

Vil jeg få tilbake min tidligere fastlege hvis jeg flytter hjem igjen?

Studenter som flytter tilbake til sin tidligere bostedskommune innen tre år, har krav på å få tilbake fastlegen sin selv om listen er full.

Les mer

Når det haster

Hvis du har alvorlige psykiske plager, eller behov for rask vurdering, bør du kontakte fastlegen.

Hvis du trenger akutt hjelp utenfor fastlegens åpningstid, så skal du kontakte legevakten. Ring 116 117. Eventuelt nødnummer 113 hvis det står om liv.