Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Helse>
  3. Samtalebehov

Samtalebehov

Å være student er spennende, men også til tider krevende. Vi kjenner til de fleste bekymringene som opptar deg som student, så ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Sits helsetilbud er et supplement til det offentlige helsetilbudet. Vi har samlet en oversikt over gode råd og hjelpetilbud, vi tilbyr lavterskel samtaler med rådgiver eller korttidsbehandling hos en behandler. Våre tjenester er åpne for alle studenter som er tilknyttet utdanningsinstitusjonene vi samarbeider med.

Når det haster

Hvis du har alvorlige psykiske plager, eller behov for rask vurdering, bør du kontakte fastlegen.

Hvis du trenger akutt hjelp utenfor fastlegens åpningstid, så skal du kontakte legevakten. Ring 116 117. Eventuelt nødnummer 113 hvis det står om liv.

Få mer info

Første steg

Hjelpetelefonen

Et gratis og anonymt samtaletilbud fra Mental Helse, for deg som trenger noen å snakke med – hele døgnet!

Les mer

Studenter spør

Studenter spør er en gratis spørretjeneste for deg som student. Her kan du spørre om hva som helst, fra hvor som helst, helt anonymt.

Les mer

Andre steg

Samtale med rådgiver

Møt en av våre rådgivere, og snakk om det du har behov for. Tjenesten er gratis, og vi kan møte deg enten fysisk eller digitalt.

Les mer

Samtale om kropp, sex og identitet

Møt en av våre helsesykepleiere, og få veiledning innenfor temaer som omhandler kropp, sex eller identitet. Tjenesten er gratis, og vi er å møte på flere campuser i løpet av en uke.

Les mer

Samtale med studentprest eller studenthumanist

Ønsker du en trygg samtalepartner? Da kan studentprestene eller studenthumanistene være riktig tjeneste for deg.

Tredje steg

Korttidsbehandling hos Sit

Når problemer og vonde tanker gjør det vanskelig for deg å gjennomføre studieaktiviteter, kan korttidsbehandling hos en av våre behandlere være riktig for deg. Alle våre behandlere er utdannet helsepersonell med lang erfaring: psykologer, psykiatriske sykepleiere og kliniske sosionomer. Du må søke om behandling og betale en egenandel for denne tjenesten.

Les mer og søk om behandling

Gruppeterapi

Gruppeterapi er et behandlingsløp som foregår i grupper, og er et tilbud som kan anbefales deg som har fått plass til korttidsbehandling hos en av våre terapeuter.

Les mer

Andre hjelpetilbud

Det kan hende at vårt helsetilbud ikke er rett for deg. Vi har samlet og kvalitetssjekket en rekke tilbud som kan hjelpe deg på vei.

Les mer