Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Helse>
  3. Ensomhet

Ensomhet

Ensomhet er en følelse de fleste vil kjenne på i løpet av livet. Det er en grunnleggende følelse som utrykker et behov for nærhet og tilhørighet til andre mennesker. I mange sammenhenger kan følelsen av ensomhet oppleves som et savn etter å føle seg sett og forstått. Å føle seg ensom kan være ekstra sårt, spesielt som ny student i ny by.

Start med noen gode råd

Ensom på nytt studiested?

Er du ny i byen? Eller har det vært en større utfordring å bli kjent med nye mennesker enn du antok før du begynte å studere?

Les mer

Studenter spør

Studenter spør er en gratis spørretjeneste for deg som student. Her kan du spørre om hva som helst, fra hvor som helst, helt anonymt.

Les mer

Takle ensomhet sammen med andre

Smalltalk og nettverksbygging

Synes du det er vanskelig å småprate med fremmede og prøver å unngå slike situasjoner? Vi arrangerer kurs for deg som ønsker å bli tryggere på smalltalk, helt gratis.

Meld meg på

Selvutvikling

Ønsker du å bli bedre kjent med deg selv, samtidig som du får støtte fra en gruppe? Dette er en gratis samtalegruppe hvor du får hjelp og støtte til å takle livet slik det er akkurat nå. Tema bestemmes av gruppen.

Meld meg på

Gutta prater

Synes du det er vanskelig å snakke om ting som skjer i livet ditt? Dette er en gratis samtalegruppe hvor du kan diskutere livets opp- og nedturer i fellesskap med andre, mannlige studenter. Tema bestemmes av gruppen.

Meld meg på

Det hjelper å snakke med noen

Samtale med rådgiver

Å sette ord på og snakke høyt om opplevelsene og følelsene dine kan bidra til at du blir mer bevisst på hva ensomhetsfølelsen forteller deg. Samtale med rådgiver er en god plass å starte om du ønsker å snakke med noen.

Les mer

Hjelpetelefonen

Et gratis og anonymt samtaletilbud fra Mental Helse, for deg som trenger noen å snakke med – hele døgnet!

Les mer

Har dette pågått en stund?

Når den vanlige opplevelsen av ensomhet utvikler seg til noe større og fører til at du kobler deg bort fra dine sosiale omgivelser, det er da det er viktig at du tar kontakt med oss. Ensomhetsfølelse kan lede til andre, større plager som angst og depresjon hvis den ikke håndteres i tide.

Les mer