Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Helse>
  3. Bekymringer

Bekymringer

Bekymringer handler ofte om en frykt for hva som kan skje i fremtiden, og kjennetegnes av negative tanker som starter med «hva, hvis» og «tenk om». Det er normalt å bekymre seg til tider, men det kan være slitsomt mens det står på. Noen kjenner på en «urolig» følelse i kroppen og synes det er vanskelig å definere hva denne urofølelsen kommer av, mens andre synes det er lettere å sette fingeren på hva det er de bekymrer seg for.

Start med noen gode råd

Hvordan mestre bekymringstanker?

Det å bekymre seg er naturlig, men kan bli slitsomt hvis bekymringstankene tar overhånd. Her er noen råd på hvordan du lettere kan kontrollere bekymring.

Les mer

Studenter spør

Studenter spør er en gratis spørretjeneste for deg som student. Her kan du spørre om hva som helst, fra hvor som helst, helt anonymt.

Les mer

Takle bekymringer sammen med andre

Stressmestring

Hva skaper stress hos deg og hvordan reagerer du på det? Delta på et gratis kurs hvor du lærer mer om stress hva som skaper stress hos deg og hvordan du kan håndtere det.

Meld meg på

Tankevirus

Tankene våre er i seg selv harmløse, det er hvordan vi reagerer på tankene våre som potensielt kan ta ifra oss glede i hverdagen. Delta på gratis kurs i tankevirus og lær mer om hvordan du kan håndtere negative tanker.

Meld meg på

Body project

Gjennom sosiale medier blir vi eksponert for flere titalls bilder av unge og tilsynelatende perfekte kvinner. Body Project er en gratis samtalegruppe hvor unge kvinner jobber sammen for å skape et godt kroppsbilde for seg selv og andre.

Meld meg på

Det hjelper å snakke med noen

Samtale med rådgiver

Merker du at du bruker mer tid og krefter på å bekymre deg enn du ønsker? Samtale med rådgiver er en god plass å starte om du ønsker å snakke med noen og reflektere høyt.

Les mer

Hjelpetelefonen

Et gratis og anonymt samtaletilbud fra Mental Helse, for deg som trenger noen å snakke med – hele døgnet!

Les mer

Har dette pågått en stund?

Korttidsbehandling hos terapeut

For de fleste vil bekymringer gå over av seg selv, mens for noen kan bekymringstankene ta overhånd og balle på seg. Det er når bekymringstankene begynner å gå utover hvordan du lever livet ditt at det er viktig at du tar kontakt med oss.

Les mer