Sits mattilbud

Sit Kafe har et mattilbud som er tilpasset ulike behov og situasjoner. Vi lager næringsrik hverdagsmat, som fremmer læring, er laget fra bunnen av og med gode råvarer.

Lokalt og rettferdig

En stor del av råvarene som brukes i Sit Kafe er hentet fra lokale leverandører, og vi har derfor god kontroll på det vi produserer. 

Miljø

Matproduksjon belaster både klima og miljøet. Sit mener derfor at det er viktig å utnytte maten som blir produsert godt samt redusere miljøbelastningen på andre måter.

Vi reduserer matavfallet
I våre serveringssteder gjennomfører vi en rekke tiltak for at minst mulig mat skal kastes. Vi selger gårsdagens ferskvarer og produkter som nærmer seg utløpsdato, til halv pris. Vi selger maten i løs vekt som gjør at man kan velge størrelsen på porsjonene selv. Matavfall fra gjestene er så godt som borte etter at vi innførte dette. Vi kjøper inn mat og bruker som ellers ville bli kastet på grunn av kort holdbarhet. Våre kokker legger vekt på å redusere matsvinn ved å utnytte råvarene 100 %.

Mer plantebasert mat
Vi ønsker å bidra til redusert miljøbelastning gjennom å tilby mer plantebasert mat. Serveringsstedene har minst ett vegetartilbud hver dag i varmmatbuffeten. Målet er at minst 25 % av utvalget i varmmatbuffeten skal være plantebasert. Dette kommer i tillegg til salatbaren som er tilnærmet helt plantebasert.

Vi tilbyr:

  • Frokost, lunsj og middag
  • Påsmurt og kuvert
  • Vegetarmat
  • Salatbar
  • Kaker og bakst
  • Kaffe, te og ulike drikkevarer

Spesielle kostbehov

Hver dag finner du middagsretter på menyen som er glutenfrie, laktosereduserte og vegetariske. I tillegg finnes det mange alternativer i vårt generelle matutvalg som er allergivennlige. Les gjerne innholdsfortegnelsen på maten du kjøper, eller spør de ansatte, så er du helt sikker på at du ikke får i deg noe du ikke tåler.

Utvikling av mattilbudet

Mattilbudet utvikles i dialog med studentene. Hvert år har vi samlinger gjennom studentenes matforum. Ønsker du å være en del av dette, ta gjerne kontakt med oss.

Studentenes matforum

Møtemat/catering

Vi har et bredt utvalg av møtemat til ulike anledninger enten du skal ha et styremøte med linjeforeningen, møte med kolleger eller organisere en konferanse. Sjekk utvalget i nettbutikken vår

Finner du ikke det du trenger der, kan du ta direkte kontakt med oss i kantina så ordner vi det meste. Ta kontakt på e-post: [email protected] eller tlf.: 415 25 102.