Hopp til innholdHopp til søk
 1. Hjem>
 2. Bolig>
 3. Book bolig

Book bolig

Book bolig

Book din egen studentbolig direkte

Som ny student i en ny og ukjent by, kan det være mange ting du lurer på. Hvor skal du bo, hva koster en bolig, skal du bo alene eller sammen med andre, hva trenger du av utstyr, osv.

Sit har et stort utvalg hybler og leiligheter, som passer for enkeltstudenter, par eller familier. Vi har studentbyer og -boliger både nært campus og nært sentrum.

Hos oss kan venner som vil bo sammen booke hybler i samme kollektiv, så lenge det er ledig plass.

 • i Trondheim
 • i Gjøvik
 • i Ålesund

Du kan booke bolig hos Sit hvis du er over 18 år og

 • er student ved en , og du har betalt semesteravgift for inneværende semester, eller
 • du planlegger å studere ved en utdanningsinstitusjon tilknyttet Sit neste semester, eller
 • du er i studiepermisjon i forbindelse med frikjøpt tillitsverv ved en av disse utdanningsinstitusjonene

Du bruker samme bookingløsning dersom du vil leie ekstra bod eller parkeringsplass.

Unntak

 • Ved lediggang på våren gis ikke-studenter adgang til å leie bolig, til høyere husleie. Disse leiekontraktene varer vanligvis frem til 31. juli, og man vil ikke få tilbud om ny leiekontrakt etter dette, se tildelingsreglement for Sit Bolig
 • Bookingen din vil bli avvist hvis du tidligere har misligholdt leieavtaler med Sit.

Hvordan booke bolig?

 • Sit benytter en bookingløsning for utleie av våre boliger. Det vil si at du booker hybel eller leilighet direkte, uten å stå på venteliste.
 • Merk deg at de fleste boligene dukker opp i løsningen tidligst to måneder før de blir ledige. Dette henger sammen med at vi har to måneder oppsigelsestid i Sit. Det betyr at de aller fleste boligene våre vil bli ledige fra mai og utover sommeren.
 • Du booker bolig på bolig.sit.no
 • Før du booker bolig vil du måtte bekrefte at du oppfyller kravene for å leie en studentbolig hos Sit. Dersom det blir avdekket at en leietaker ikke oppfyller kravene, vil leiekontrakten bli oppsagt.
 • Hvis det ikke er noen ledige boliger på den studentbyen du ønsker å bo på, kan du lagre et spesifikt søk og få varsel når noe innenfor ditt søk blir ledig (se FAQ nedenfor). Du kan lagre et søk på en bestemt studentby og/eller boligtype, eller du kan merke en spesifikk hybel/leilighet som favoritt.
 • Vær oppmerksom på at bookingløsningen er under utvikling, og vi ber om forståelse dersom det skulle oppstå feil. Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger på hvordan løsningen fungerer, og om dere opplever noen problemer med den.

Bo med venner – Vennekollektiv

Dersom du og en eller flere av dine venner ønsker å flytte sammen, gjør dere følgende:

 • Gå til bolig.sit.no og finn et kollektiv i oversikten som har flere ledige hybler.
 • Enten kan man sende lenker av andre hybler i samme kollektiv til de andre man vil bo med, eller så kan man sitte sammen og velge hver sin hybel i samme kollektiv.
 • Du ser om det finnes andre ledige rom i kollektivet ved å gå inn på en hybel, bla ned på siden, under «andre rom i kollektivet». Der vil du se status på om hyblene er ledig eller ikke.

Merk! Det kan ta svært lang tid å få et helt ledig kollektiv. For å sikre dere bolig anbefaler vi at dersom dere ikke finner ledige rom i samme kollektiv, velger andre hybler, og at man kan se om det blir ledig i samme kollektiv etter hvert. Det er ingen oppsigelsestid når man flytter mellom boliger internt i Sit.

Universelt tilpassede studentboliger

Flere av studentboligene er universelt tilpasset, slik at også du som har en funksjonsnedsettelse skal kunne finne et sted å bo som er tilpasset dine behov. Ta kontakt med oss på e-post bolig@sit.no dersom du ønsker å booke en slik bolig.

Om leiekontrakten

 • Du får en leiekontrakt som varer frem til 31. juli inneværende eller påfølgende år.
 • Kontraktstart vil alltid være tidligste ledige tidspunkt for den aktuelle hybelen eller leiligheten. Du kan ikke selv velge dato.
 • Dersom du ønsker senere kontraktstart må du se om det finnes ledige boliger med senere kontraktstart, eller ta sjansen på at du finner ledig bolig på et senere tidspunkt.

FAQ

Bør jeg booke en bolig som har kontraktstart tidligere enn jeg ønsker å flytte inn?

Hvis det er i perioden mai-august, så er svaret absolutt JA. Sit har boliger nok til ca. 16 % av byens studenter, og dette er den perioden med absolutt mest press.

Jeg ønsker å bo kun med personer av samme kjønn som meg selv – hvordan booker jeg dette?

Alle rom i et kollektiv er tilgjengelige for alle kjønn, nasjonaliteter osv. Vi gjør derfor oppmerksom på at sammensetningen av kollektivet vil være tilfeldig, avhengig av hvem som booker rom. Du kan for eksempel ikke velge å bo med kun personer av samme kjønn.

Hvorfor tvinger Sit meg til å starte leieforholdet tidligere enn jeg selv ønsker?

Studentsamskipnaden er en velferdsorganisasjon, som blant annet har som mål å tilby rimelige boliger til byens studenter. For å holde leieprisene nede må vi i størst mulig grad unngå tomgang på boligene våre. Om sommeren blir de fleste boligene ledige rundt 1. juli, og derfor vil de fleste leiekontraktene starte da.

Det er jo nesten ingen ledige boliger - er jeg fortapt?

Neida! De aller fleste studentene avslutter studiene sine til sommeren. Derfor blir også de fleste boligene våre ledige i perioden mai-juni og utover sommeren. Andre perioder av året vil det være større variasjon. Når det er sagt, så er er det førstemann til mølla som gjelder - så sjekk innom ofte, eller lagre et søk/merk som favoritt og motta varsel på e-post når vi får noe ledig.

Hvordan fungerer lagret søk/merk som favoritt?
Dersom boligen eller boligtypen du ønsker ikke er ledig, kan du legge til en spesifikk bolig som favoritt eller lagre et søk på ønsket boligtype/studentby. Så fort det blir noe ledig, vil du bli varslet på e-post. Merk at du må være raskt ute, for her er det førstemann til mølla. Hvis du ikke lenger ønsker å motta varsel kan du selv slå av varsler under dine lagrede søk på "Min side". Du kan også fjerne et lagret søk helt.

Du kan lagre søk på så mange studentbyer og boligtyper du bare vil - du gjør dette direkte inne i bookingløsningen.

Jeg finner ikke noe ledig på den studentbyen jeg vil bo, hva gjør jeg nå?

Du kan enten lagre et søk og motta varsel når noe blir ledig, eller lagre søk på andre studentbyer og -boliger som kan være aktuelle. Du kan også se om det er andre typer bolig som kan passe for deg på studentbyen.

Hvis det ikke er noen ledige boliger i det hele tatt, hva gir meg størst sjanse til å finne noe ledig?

Du bør lagre et søk på de største studentbyene (i Trondheim: Moholt, Moholt allmenning, Berg, Lerkendal, Nedre Singsakerslette). Større antall boliger gir større antall muligheter til å få booket noe.

Book bolig