Terapi
Et behandlingstilbud for deg med lettere psykiske plager. Hos oss møter du erfarne terapeuter med god kunnskap om studentlivets mange sider.
Sit Psykisk helsetjeneste tilbyr kortvarig samtalebehandling ved lettere psykiske plager. Opplever du at utfordringene du kjenner på påvirker deg mye i studiehverdagen eller gjør det vanskelig for deg å gjennomføre dine vanlige studieaktiviteter? Da er det på tide å ta kontakt med oss. Hos oss møter du et fagsterkt og dyktig team bestående av kliniske sosionomer, psykiatriske sykepleiere og psykologspesialister. Vanlige utfordringer som studenter kontakter oss for er eksempelvis angstsymptomer, depresjonssymptomer, forstyrrende tanker og tilsvarende.

Det er når problemene og de vonde tankene begynner å gå utover livskvaliteten din og gjør det vanskelig for deg å gjennomføre studieaktiviteter at det er på tide å få hjelp fra oss.
Vi møter studenter hver dag og de erfarne terapeutene våre har god kunnskap om studentlivets mange sider og utfordringer. Vanlige årsaker til at studenter henvender seg til oss er blant annet utfordringer med tunge og forstyrrende tanker, angst, depresjon, selvbilde og relasjoner til andre.
Sammen med terapeuten bestemmer dere hva målet med ditt behandlingsløp skal være og hvilke utfordringer og problemer dere skal jobbe med.

Studietiden består av både opp- og nedturer, og det er helt normalt å gå gjennom perioder hvor humøret svinger. Når disse situasjonene oppstår så kan det være fint å snakke med en nøytral person. Da anbefaler vi deg å ta kontakt med vår rådgivningstjeneste før du henvender deg til oss:
Vår rådgivertjeneste tilbyr samtaler om utfordringer du som student opplever i hverdagen. Vanlige temaer kan være stress, struktur i hverdagen, kjærlighetssorg, ensomhet og lignende. Rådgiverne våre har taushetsplikt og dersom de ser at det er behov for annen oppfølging så kan hjelpe til med videre kontakt.
Book samtale med rådgiver
For at vi skal kunne vurdere om vårt behandlingsløp er riktig for deg, så ønsker vi at du fyller ut et skjema hvor du forteller litt om hvorfor du ønsker å komme i kontakt med oss. For å komme deg inn på skjemaet må du logge inn med BankID, slik at opplysningene du gir er sikret mot at andre kan lese dem.
Vi ber om at skjemahenvendelser til oss skjer mandag til fredag mellom kl. 08-16. Fra uke 18 til uke 31 vil vi ikke ha inntaksmøter like hyppig – det kan i denne perioden derfor ta fra noen dager og til en uke før vi får gitt deg svar. Ring oss gjerne på 73538630 dersom du har spørsmål. Hvis du trenger øyeblikkelig hjelp, se vår FAQ (nederst på siden) for mer info.
Kontakt oss
Kontakt oss
73 53 86 30 - for andre henvendelser.
Henvender du deg til oss for første gang, ber vi om at du fyller ut et skjema om deg selv og hvorfor du tar kontakt.
Sit Psykisk helsetjeneste
- Helvin-bygget, rom c127
- Teknologiveien 22
- 2815 Gjøvik
- Mandag til fredag:
- kl. 08.30–11.30
- kl. 12.30–14.30

Individuelle samtaler er samtaleterapi hos en av våre dyktige terapeuter. Terapeutene våre er erfarne og har god kjennskap til studentlivets mange sider og utfordringer. Lær mer om vårt behandlingstilbud.

Gruppeterapi er et behandlingsløp som foregår i grupper. Les mer og se om en av våre samtalegrupper kan passe deg.
Samtaleterapi Gjøvik
Samtaleterapi Gjøvik
Terapi GJO
Behov for øyeblikkelig hjelp?
Sit tilbyr ikke akutthjelp. Det er fastlegen eller fastlegekontoret ditt som er din hovedkontakt inn i helsevesenet. Det er anbefalt at du har din fastlege i den byen du oppholder deg mest i.
Hvem kan jeg kontakte?
- Ring legevakten på 116 117 når fastlegen din ikke er tilgjengelig og hjelpen ikke kan vente
- Gjøvik sykehus lokale legevakt på 61 13 70 00 fra kl. 15.00-08.00
- Ring 113 når det er akutt og det står om liv
Digital samtalebehandling – hvordan forbereder jeg meg?
Vi tilbyr både fysisk og digital samtalebehandling. Du kan lese mer om hvordan du forbereder deg til en digital samtale her:
Hvor mye og hvordan betaler jeg?
Kartleggingssamtalen er gratis. For de fire første behandlingstimene betaler du en egenandel på 200,- per time. Alle behandlingstimer etter dette er gratis.
Hos oss kan du betale med kort, faktura og Vipps. Det sendes automatisk en faktura til din folkeregistrerte adresse 48 timer etter timen din. Dersom din folkeregistrerte adresse er en annen enn din bostedsadresse er det derfor lurt om du betaler for timen din innen 48 timer.
Problem med betalingsløsningen vår? Ring 22 03 63 40 så får du hjelp!
Utvekslingsstudent som ønsker hjelp?
Ta kontakt med det lokale helsetilbudet på studiestedet i landet du befinner deg. Dersom du er medlem i ANSA kan du lese mer om tilbudet deres her.
Vår psykiske helseblogg: hjelp til selvhjelp
Vi har samlet og skrevet flere artikler ment å gi deg verktøy som kan styrke deg i studenthverdagen. Les mer på vår:
Uansett om du er på vei inn i et behandlingsløp hos oss eller du føler at et terapitilbud ikke er rett for deg akkurat nå, finner du flere gode artikler og videoer som kan styrke deg. Innholdet kan hjelpe deg å bedre forstå deg selv og andre samt gi deg verktøy som kan styrke deg i studenthverdagen.