Terapi

Terapi

Et behandlingstilbud for deg med lettere psykiske plager. Hos oss møter du erfarne terapeuter med god kunnskap om studentlivets mange sider.

Vårt tilbud

Sit psykisk helsetjeneste tilbyr kortvarig samtalebehandling ved lettere psykiske plager. Hos oss møter du et fagsterkt og dyktig team bestående av kliniske sosionomer, psykiatriske sykepleiere og psykologspesialister.

Det første møtet hos er en kartleggingssamtale. I denne samtalen vurderer vi hva som er den riktige hjelpen for deg. Noen vil få et tilbud hos en av våre egne terapeuter. Andre vil bli anbefalt et tilbud eller en tjeneste ved en annen instans.

Hva kan jeg få hjelp med?

Det er helt normalt å gå gjennom perioder hvor humøret svinger. Når problemene og de vonde tankene begynner å gå utover livskvaliteten din kan det være på tide å få hjelp.

Vi møter studenter hver dag og de erfarne terapeutene våre har god kunnskap om studentlivets mange sider og utfordringer. Vanlige årsaker til at studenter henvender seg til oss er blant annet utfordringer med tunge tanker, engstelse, sorg, søvn, ensomhet, selvbilde og relasjoner til andre.

Sammen med terapeuten bestemmer dere hva målet med ditt behandlingsløp skal være og hvilke utfordringer og problemer dere skal jobbe med.

Foto: Sit | Øystein Hermstad

Kartleggingssamtale

Før vi kan legge en plan for ditt behandlingsløp må du innom en kartleggingssamtale.

Før du kommer til kartleggingssamtale ønsker vi at du fyller ut et skjema og forteller litt om hvorfor du ønsker kontakt med oss. Du kommer inn på skjema ved å logge deg inn med bankid slik at opplysningene du gir er sikret mot at andre kan lese dem.

Viktig informasjon!

Vi opplever for tiden svært stor pågang til vår tjeneste. Vi ber derfor om at alle henvendelser på skjema skjer mandag til fredag mellom kl. 09-14.

Trenger du noen å snakke med nå?

Det finnes flere hjelpetelefoner, chat-tjenester og støttegrupper der du kan dele tanker og følelser helt anonymt, og få støtte, råd og veiledning.

Her finner du flere hjelpetelefoner, chat-tjenester og støttegrupper som kan være til hjelp når du har det vanskelig.

Klikk her for å åpne skjema

Under kartleggingssamtalen vil du snakke med terapeuten om hva det er du ønsker hjelp med. I noen tilfeller vil vi anbefale deg tilbud og tjenester fra andre behandlere eller instanser.

Dersom du tidligere har mottatt behandling for psykiske plager trenger vi en epikrise fra tidligere behandling for å vurdere om vi er riktig behandlingsinstans. Epikrisen vil bli vurdert i forkant av en eventuell kartleggingssamtale.

Kartleggingssamtaler gjennomføres kun som digitale samtaler.

Kontakt oss

Kontakt oss

Telefon

73 53 86 30 - for andre henvendelser.

Henvender du deg til oss for første gang, ber vi om at du fyller ut et skjema om deg selv og hvorfor du tar kontakt.

Besøksadresse

Sit Psykisk helsetjeneste

  • Sit-kontorene, 2. etasjen i Sundebygget
  • Fogd Greves veg 7
  • 6009 Ålesund
Åpningstider
  • Mandag til fredag:
  • kl. 08.30–11.30 
  • kl. 12.30–15.00
Foto: Sit | Øystein Hermstad

Individuelle samtaler er samtaleterapi hos en av våre dyktige terapeuter. Terapeutene våre er erfarne og har god kjennskap til studentlivets mange sider og utfordringer. Lær mer om vårt behandlingstilbud.

Foto: Sit | Øystein Hermstad

Gruppeterapi er et behandlingsløp som foregår i grupper. Les mer og se om en av våre samtalegrupper kan passe deg.  

Samtaleterapi Ålesund

Samtaleterapi Ålesund

Terapi AES

Behov for øyeblikkelig hjelp?

Sit tilbyr ikke akutthjelp. Det er fastlegen eller fastlegekontoret ditt som er din hovedkontakt inn i helsevesenet. Det er anbefalt at du har din fastlege i den byen du oppholder deg mest i.

Hvem kan jeg kontakte?

  • Ring legevakten på 116 117 når fastlegen din ikke er tilgjengelig og hjelpen ikke kan vente
  • Ring 113 når det er akutt og det står om liv
  • Du kan også ta kontakt med DPS Ålesund. Seksjonen har to team, Akutt heimebehandlingsteam (AHT) og Assertive Communitiy Treatment (ACT) som kan hjelpe personer som opplever en akutt psykisk krise.

Digital samtalebehandling – hvordan forbereder jeg meg?

Vi tilbyr både fysisk og digital samtalebehandling. Du kan lese mer om hvordan du forbereder deg til en digital samtale her: 

digital samtalebehandling

Hvor mye og hvordan betaler jeg?

Kartleggingssamtalen er gratis. For de fire første behandlingstimene betaler du en egenandel på 200,- per time. Alle behandlingstimer etter dette er gratis.

Hos oss kan du betale med kort, faktura og Vipps. Det sendes automatisk en faktura til din folkeregistrerte adresse 48 timer etter timen din. Dersom din folkeregistrerte adresse er en annen enn din bostedsadresse er det derfor lurt om du betaler for timen din innen 48 timer.

Problem med betalingsløsningen vår? Ring 22 03 63 40 så får du hjelp!

Utvekslingsstudent som ønsker hjelp?

Ta kontakt med det lokale helsetilbudet på studiestedet i landet du befinner deg. Dersom du er medlem i ANSA kan du lese mer om tilbudet deres her.

Vår psykiske helseblogg: hjelp til selvhjelp

Vi har samlet og skrevet flere artikler ment å gi deg verktøy som kan styrke deg i studenthverdagen. Les mer på vår:

psykiske helseblogg

Uansett om du er på vei inn i et behandlingsløp hos oss eller du føler at et terapitilbud ikke er rett for deg akkurat nå, finner du flere gode artikler og videoer som kan styrke deg. Innholdet kan hjelpe deg å bedre forstå deg selv og andre samt gi deg verktøy som kan styrke deg i studenthverdagen.

Vis kart
Skjul kart

Filtrer kart