Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. Sit er den tredje mest søkte barnehagen i Trondheim

Sit er den tredje mest søkte barnehagen i Trondheim

Sit-barnehagene er foretrukket av studentforeldre, og hele 48 søknader har Sit som sitt førstevalg til hovedopptaket.

  • Kommunikasjonsrådgiver
Kontaktpersoner
Publisert Oppdatert
I disse dager behandles søknadene til hovedopptaket, og Watne har allerede sendt ut 40 tilbud til lykkelige studentforeldre. - vi ser en økning i antall søkere både i hovedopptaket, men også i suppleringsopptak (løpende opptak gjennom året), sier Watne. Foto: Sit

Statistikken fra Trondheim kommune som er gjengitt i avisa Nidaros, viser at Sit er den tredje mest søkte barnehagen i Trondheim. 37 søknader har en Sit-barnehage som sitt førsteønske til hovedopptaket i år. På Gjøvik er tallet 11. Marita Bueide Watne, opptaksansvarlig for Sit-barnehagene i Trondheim, er strålende fornøyd med den økende interessen blant studentforeldre:

- Vi er svært glade for at stadig flere studentforeldre søker om plass ved våre barnehager. Sit-barnehagene er spesielt tilrettelagt for å imøtekomme behovene til studentforeldre, og den store søkermengden viser at vi treffer godt med våre spesialtilbud, sier Watne.

Sit-barnehagene oppnår også svært høy tilfredshet blant foreldrene, med et resultat på over 90 ved alle de tre barnehagene i 2023.

Det at mange er så fornøyde, synes jeg viser at vi treffer godt med spesialtilbudene studentene får i Sit-barnehager. Vi har også bred kompetanse og lang erfaring med å ta imot studentbarn og foreldre fra alle verdensdeler

Marita Bueide Watne, opptaksansvarlig for Sit-barnehagene i Trondheim

Studenter prioriteres

Sit sine barnehager på Moholt og Dragvoll har god kapasitet og om lag 250 plasser. Mange med små barn får derfor plass på førsteønsket sitt, men storbarnsavdelingene er fulle.

- Akkurat nå er det fullt for barn over 3 år i begge barnehagene i Trondheim, men vi oppfordrer likevel studentforeldre med "storbarn" om å ta kontakt med oss, da vi har løpende opptak gjennom året. Studenter prioriteres til ledige plasser hos oss, sier Watne.

- Helt utrolig

På Gjøvik ved Soppen barnehage er det også gode søkertall, med 21 søkere til hovedopptaket. 11 av disse har Soppen som sitt førstevalg.

- Vi har sendt ut tilbud til seks så langt. Alle har takket ja, og vi er midt i opptaksprosessen nå, sier barnehagestyrer Kjersti Skoglund Sørum.

Sørum viser også stolt til kundetilfredshet-scoren ved Soppen barnehage, som er på hele 93. Hun trekker frem lavt sykefravær som en medvirkende årsak til fornøyde foreldre.

Vi har også svært lavt sykefravær på to prosent blant våre tolv ansatte. I barnehagesammenheng er jo det helt utrolig. Det betyr en høy tilstedeværelse blant de voksne, og vi har lite vikarbruk

Kjersti Skoglund Sørum, styrer ved Soppen barnehage, Gjøvik

Kjersti Skoglund Sørum, stedlig koordinator i Sit, og styrer i Soppen studentbarnehage. Her fra åpningen av vårt nye treningssenter på Gjøvik i 2023. Foto: Sit/Kristian Thorsen

Til tross for relativt mange søkere til hovedopptaket i Soppen barnehage, kommer styreren med en klar oppfordring:

- Vi har flere ledige plasser, fordi vi har så mange som er skolestartere i år. Vi oppfordrer studenter til å søke, siden vi har løpende opptak gjennom hele året.

lasting