Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. 5 tips til en god studiestart!

5 tips til en god studiestart!

Å være ny student er en spennende, lærerik og utfordrende opplevelse som du vil huske.

Publisert Oppdatert
Studentliv, illustrasjonsbilde. Foto: Sit

Studiestarten kan være spennende og noe man gleder seg til, men kan også kan være litt stressende, med mye ulike forventinger knyttet til seg. Dette er helt normalt, og noe mange kjenner på.

Det vi vet er at å være ny student kommer med mange nye inntrykk. Du vil møte mange forskjellige mennesker som vil sette sitt preg på livet ditt, oppleve masse nytt, og utforske en helt ny studieby. Og samtidig skal du gjøre det som er det viktigste av alt: du skal bli kjent med deg selv i din nye hverdag også. Hvem er du og hva trenger du for å ha det bra?

Student, illustrasjonsbilde - Foto: Sit

Våre flinke studentlivsrådgivere har jobbet med studenter og det å være i ny by og studiested i mange år, og de har satt sammen 5 gode tips for å sikre deg en best mulig studiestart i din nye tilværelse.

1. Bli med

Trivselen din er viktig, så bli med på akkurat det som du har lyst til av fadderuka og sosiale aktiviteter! Og husk – kom som du er, uansett! Dette er en periode hvor alle er ute etter å bli kjent med hverandre.

2. Ta initiativ

Si hei til en medstudent eller ta kaffe med de i kollektivet! Hvor kommer de fra? Hva er favorittmusikken deres? Har dere noe til felles? Vær interessert og inkluderende, det skal så lite til for at noen føler seg sett!

3. Bli kjent

Aldri vært i byen før? Vær nysgjerrig og utforsk sentrum, campus, kafeer og studentfrivilligheten. Det er noe for alle her – finn din studiehverdag!

4. Slapp av

Det er lov til å slappe av og ta egentid. Det kan ta tid å finne seg venner, studiet er muligens annerledes enn du forventet og kanskje har du ikke riktig fått taket på de gode studievanene enda? Mye er nytt nå, så det er helt normalt hvis du føler deg litt overveldet!

5. Tenk at du er god nok – akkurat som du er!

Studenter har gode dager, og litt mer kronglete dager – det er en del av livet. Vit at du aldri er alene og at vi i Sit har rom for deg!

Har du behov for å ta en prat med noen, for å lufte store eller små tanker? Våre studentlivsrådgivere er alltid her for deg, og som student og medlem i Sit er dette selvsagt helt gratis.

Book samtale med våre rådgivere

lasting