Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. 5 grunner til å gjøre yoga

5 grunner til å gjøre yoga

Ta et øyeblikks pause – slapp av i kroppen, pust inn, pust ut og bare vær tilstede her og nå!

Publisert Oppdatert
Foto: Sit

Det finnes mange gode grunner til å trene yoga – her er fem av de:

  1. Gir hodet og tankene ei pause: når du fokuserer på pust og bevegelse, sammen, med dedikasjon; så gir dette deg veldig lite rom for en tredje ting — tankene dine! Så det er som en liten ferie for hodet ditt de 75 minuttene du har på matta.
  2. Du lærer å puste skikkelig! Ja, vi puster alle sammen hele tiden — her er vi god! Men det er forskjell på kvaliteten på pusten vår. De fleste av oss har korte, overfladiske pustemønstre som kun fyller en tredjedel av lungene våre. I yoga jobber vi med dyp pust som gir alle de digge sideeffektene som vi får av veldig bra oksygenopptak.
  3. Du får balansert lesemusklene dine: i studiehverdagen sitter vi mye fremoverlent og med bøyd, tung nakke. I løpet av en yogatime får du åpnet fremsiden av kroppen din så vel som sidemuskulaturen din.
  4. Kroppen din kan bli mer fleksibel og sterkere: en av fordelene med yoga er at kroppen din blir både mykere og sterkere på samme tid. Og det tar ikke lang tid før posisjoner som først føltes helt uoppnåelige plutselig føles mer behagelig og du opplever en større følelse av styrke og ro. Utviklingskurven din i yoga går bratt oppover om du prioriterer tid til dette.
  5. Du kan få bedre søvn: som student kjenner du til viktigheten av ei god natts søvn og hvordan søvnkvaliteten din påvirker humør, konsentrasjon og prestasjon. Og du kjenner nok også godt til hvordan du føler deg etter ei natt (eller flere) med skikkelig dårlig søvn. Yoga to the rescue! Flere studier viser faktisk at en regelmessig yogapraksis hjelper på søvnen; yogis sovner raskere, sover lengre og føler seg mer uthvilt. Så, om du ikke gjør det for styrken eller fleksibiliteten – gjør det for søvnen!

Uansett hvorfor du velger å gjøre yoga finner du noen av Norges dyktigste yogalærere hos Sit. De er høyt utdannet og tilbyr varierte, trygge og spennende timer. Til felles har de at de alle brenner for studentvelferd og ønsker å tilby deg en fantastisk time på yogamatta – du finner garantert «din lærer» hos oss.

lasting