Moholt studentby

Moholt studentby er Trondheims største studentby, og er kjent for et stort, sosialt og internasjonalt miljø. Studentbyen ligger i gang- og sykkelavstand fra NTNU Dragvoll og Gløshaugen, og den er like i nærheten av NTNUs campus på Moholt.

Moholt studentby fra lufta

Oversiktsbilde av Moholt studentby og Moholt allmenning.

I de klassiske røde murblokkene på Moholt studentby deler fire og fire studenter kjøkken og bad i kollektivene. I tillegg rommer de 177 2-roms og 144 3-roms leiligheter, som alle er godt egnet for barnefamilier, vegg i vegg med toppmoderne studentbarnehage.

Det pågår omfattende oppgradering av kollektivene og tilhørende uteområder i Moholt alle, samt annet renoveringsarbeid på området, så noe støy må dessverre påregnes i perioder. Les mer om prosjektet i Moholt alle.

Beboerinformasjon

Internett

Internett er inkludert i husleien.

Les mer om Internett i Sit

Avfallshåndtering

For beboere i Herman Kragsvei, Bregnevegen og Prestekragevegen: Det er 8 avfallsstasjoner på Moholt studentby. Ved Herman Krags veg 12, 13, 22, 23, 37, 43 og 53 og ved Prestekragevegen 4. 

For beboere i Moholt Allemenning og Moholt alle: Benytt  avfallspunktene i tilknytning til søppelsuganlegget. Disse punktene finnes mellom Moholt allmenning 4/5 og 8/9/10, samt foran og bak Moholt alle 1 og 3.

I søppelsuget skal papp/papir og restavfall kastes. For å åpne lukene til søppelsuganlegget, kan man enten bruke samme chipen som man bruker til vaskeriet, eller man kan bruke et hvilket som helst annet kort som har RFID-teknologi, feks. bankkort.

I tillegg finnes det bakkestående containere plassert rett ved siden av, hvor plast og bølgepapp skal kastes.

Det er miljøstasjon for farlig avfall og glass og metall på parkeringsplassen ved Bregnevegen 65.

Har du behov for å fjerne større gjenstander, tar du kontakt med vaktmester ved å logge deg på bolig.sit.no og velge "Kontakt vaktmester" fra menyen.

Les mer om avfallshåndtering

Sikringsskap

Sikringsskapet finner du utenfor leiligheten/kollektivet, i trappeoppgangen.

Bod

De fleste beboere har tilgang til bod som ligger i 1. etasje eller kjelleren. Leilighetene har egne boder.
Unntak: I de renoverte blokkene i Moholt alle har man ikke tilgang til bod, men det er ekstra lagringsplass på hyblene/i hybelleilighetene. Som beboer hos Sit kan du leie deg en kjeller-bod. Disse kan bookes på bolig.sit.no

Parkering

Det er et begrenset antall regulerte parkeringsplasser tilgjengelige (se kart). Som beboer kan du booke parkeringsplass på Moholtområdet. Parkering skal kun skje på anvist sted. Du risikerer bot fra Trondheim parkering dersom du parkerer langs veien eller i oppkjørslene.

Les mer om parkering

Parkeringsplassene på Moholt-området

Sykkel- og barnevognparkering

Det er egne oppbevaringsrom for sykler og barnevogner. Sykkelen din må merkes med gyldig sykkeloblat. Oblat får du i Sit Boligs resepsjon, eller på aktivitetshuset.

Vaskeri

Vaskeriet finner du i Moholt allmenning 10. Vaskemaskinene har integrert vaskemiddel.

Bruk av vaskeri

Skader, feil og mangler

Ønsker du å kontakte din vaktmester eller har behov for å varsle om teknisk feil i boligen, benyttes et eget skjema. Gå til bolig.sit.no, logg inn på Min side og velg Kontakt oss - Kontakt vaktmester.

Renhold

Les mer om renhold

Flytte, bytte, fremleie

Les mer om bytte av bolig og fremleie.

Prisliste

Oversikt over tilleggstjenester og gebyrer

Utfordringer i hverdagen

Opplever du utfordringer ved å bo i kollektiv? Er det vanskelig å samarbeide med naboen? Er du bekymret for noen du bor sammen med? Ta kontakt på [email protected], så hjelper vi deg.

Bomiljø og aktiviteter

Studenthuset Loftet på Moholt allmenning

Midt i hjertet av Moholt studentby, i Moholt allmenning 1, ligger studenthuset Loftet. Det drives av Sits studentverter på kveld og helg, og de slår gjerne av en prat eller hjelper deg hvis det er noe du lurer på. På Loftet kan du blant annet spille bordtennis, fussball, brettspill, sitte og lese eller ta en kopp gratis kaffe og bli kjent med andre studenter. Du kan også delta på quiz, jam, filmkvelder og kreative arrangementer.

Har du en studentforening som ønsker å arrangere noe på Loftet eller selv har forslag til arrangementer, ta gjerne kontakt så vil våre ansatte se på muligheten for et samarbeid. Arrangementer på Loftet skal være åpne for alle studenter. Send en e-post til [email protected] om du har spørsmål eller idéer for samarbeid.

Åpningstider og annen informasjon om Loftet finner du på Loftet | Sit

Du kan også holde deg oppdatert på hva som skjer på Loftet på Facebook  og følge Loftet på Instagram 

Studentkjellere

Det finnes flere studentkjellere på Moholt studentby. Disse brukes til sosiale sammenkomster av linjeforeninger fra NTNU, og andre frivillige studentlag og -organisasjoner.