Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Bolig>
  3. Hva skjer hvis jeg mister husnøkkelen?

Hva skjer hvis jeg mister husnøkkelen?

Nøkkel i gresset - Midjourney
Bildet er generert av Midjourney

Nesten ingen er flinkere enn studenter til å miste husnøkkelen sin, så hva skjer hvis du mister nøkkelen til din Sit-bolig?

Hvordan fungerer låser og nøkler i Sit?

På flere av Sits studentbyer har vi det som kalles for skallsikring (port, inngangsdør til bygningen, o.l.), med et eget låssystem, ofte med en egen adgangsbrikke, som gir adgang til bygningen. På de aller fleste stedene er det dog husnøkkelen din som benyttes til skallsikringen også.

Bor du i kollektiv passer alle beboernes nøkkel til inngangsdøren inn til kollektivet, mens kun din nøkkel passer til ditt rom.

Hva skjer da, hvis jeg mister husnøkkelen?

Da er det en nøkkel som passer til bygningen du bor i, kollektivet du bor i, og rommet ditt, som er på avveie; et eller annet sted ligger det en gjenstand som gir adgang til alle disse stedene, og hverken du eller vi vet med sikkerhet mer enn dette.

Det vil si, du kan være sikker på at du mistet den på sjøen under en båttur, men det kan ikke vi være. Derfor har vi ganske strenge regler for hva som skjer videre:

Du får låne en ekstra nøkkel i inntil en – 1 – uke. Finner du igjen nøkkelen din i løpet av denne uken, kommer du tilbake med lånenøkkelen og alt er i orden.

Har nøkkelen ikke kommet til rette innen en uke, må vi rett og slett bytte ut alle låsene som den tapte nøkkelen gir adgang til. Det kan være en enkelt lås, og det kan være svært mange, avhengig av hvilket system nøkkelen din tilhørte. Dette er kostbart, og noe av kostnaden må du selv være med å dekke. Vi har satt en øvre grense på kr. 5000, selv om det ofte kan bli svært mye dyrere enn dette å bytte ut låsene. Blir kostnaden lavere, betaler du selvsagt bare for den reelle kostnaden.

Jeg har vært smart og kopiert min egen nøkkel!

Sit har kodemerket alle nøklene som utleveres. Dersom du kopierer din egen husnøkkel ulovlig (ja, det er faktisk ulovlig), vil dette bli avdekket når du leverer inn nøkkelen ved utflytting, og du vil likevel måtte dekke kostnadene for utskifting av låser.

Jeg har mistet adgangsbrikken, koster det også 5000 kr?

Nei, adgangsbrikker kan vi sperre. Mister du adgangsbrikken gir du oss beskjed så fort som mulig, så sperrer vi brikken og du betaler bare for å få en ny.

Les mer: Sit Boligs prisliste for tilleggstjenester og gebyrer