Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. Dette må du få med deg på nasjonaldagen: - Viktig for stadig flere

Dette må du få med deg på nasjonaldagen: - Viktig for stadig flere

Det blir flere 17.mai-markeringer i både Trondheim, Ålesund og Gjøvik. Leder for studenthusene mener feiringen er stadig viktigere for studentene.

  • Kommunikasjonsrådgiver
Publisert Oppdatert
Gjengen i Ålesund gleder seg til årets feiring av nasjonaldagen. I Ålesund skjer det i år på Terminalen i Ålesund sentrum, og dørene åpnes klokka 11. Foto: Sit/Bjørn Tore Hals

17. mai er mer enn bare feiringen av Norges nasjonaldag. Det er også en mulighet til å finne felleskap blant dine medstudenter og dele gleden over norske tradisjoner. Vi i Sit vil at alle skal ha et sted å møtes på denne dagen, og derfor er det planlagt en rekke arrangement som du kan ta del i.

- Vi har gjennom flere år sett at arrangementet er stadig bedre besøkt og har blitt en viktig aktivitet for alle dem som kanskje feirer sin første nasjonaldag borte fra familie og venner. Noen er kanskje også midt i eksamenstiden kan ikke prioritere hjemreise. Disse arrangementene er av studenter, for studenter og er åpent for alle studenter på campus, sier Einar Skare, leder for studenthusene i Sit.

Loftet i Trondheim

Studentvertene på Loftet ønsker studenter og studentfamilier velkomne til å bli med på en flott 17. mai feiring sammen på Moholt studentby! Dørene åpnes 14:00, og i ekte 17. mai stil blir det leker og servering av pølser på dagen.

- Markeringen pleier å være godt besøkt, og vi gleder oss til å skape god stemning for store og små, sier bomiljøkoordinator i Sit, Inger Lise Kastås.

Ingen 17. mai uten et folketog, så klokken 17:00 blir det et tog gjennom studentbyen, med flaggbærere og studentkorpset Dei Taktlause i spissen – før kaker og is serveres inne på Loftet.

Vi har i år planlagt dette arrangementet i samarbeid med internasjonale studenter som ønsker å bidra og oppleve feiringen av Norges nasjonaldag. Vi er svært takknemlige for samarbeidet

Inger Lise Kastås, bomiljøkoordinator

Slik ser det ut når studentene går i tog på Moholt - denne stemningen kan du oppleve også i år. Foto: Sit

Huset på Gjøvik

Tradisjonen tro arrangerer studentenes hus, «Huset», 17. mai feiring på studenthuset. Arrangementet er av studenter, for studenter, og er åpent for alle studenter på campus.

Studentstyret på Huset arrangerer og organiserer hageleker og kos. De står også for pynting og uteleker, leverer god stemning og ikke minst har de salg av is og pølser, som seg hør og bør på nasjonaldagen.

Huset åpner kl 1330, samtidig som barne – og russetog samt andre aktiviteter i sentrum går mot slutten, og holder åpent frem til klokka 1630. Velkommen til 17. mai feiring på Campus Gjøvik!

17.mai-markeringen på Huset i Gjøvik har blitt en viktig tradisjon for studentene. Værmeldingen er god, også i år! Foto: Einar Skare, Sit

Nasjonaldagen på Huset har blitt en tradisjon, har foregått i snart to tiår og er ett av årets definitive høydepunkt.

Einar Skare

Terminalen i Ålesund

ÅSS inviterer, i samarbeid med de ulike linjeforeningene og studentorganisasjonene, alle studenter i Ålesund til en felles 17. mai feiring. Arrangementet finner sted på Terminalen i Ålesund sentrum, og dørene åpnes kl. 11. Her blir det servert gratis kaker, og strålende 17. mai stemning.

Studenter som ønsker å gå i 17. mai tog i byen er hjertelig velkomne til å gå bak fanen til NTNU. Toget går kl 10 fra Ålesund kirke, og viserektor ved NTNU oppfordrer studentene til virkelig å vises i toget. Kan studentene og NTNU klare å «vinne» toget i år? Etter å ha trasket gjennom byen i tog, passer det perfekt å gå videre til studentenes 17. mai feiring på terminalen. Riktig god 17. mai feiring ønsker fra alle oss i Sit Ålesund! Billetter til arrangementet kjøpes av ÅSS.

Vi ønsker alle studenter gratulerer med dagen, og en riktig fin 17.mai-feiring! Foto: Sit/Bjørn Tore Hals
lasting