Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Om Sit>
  3. Sundebygget – etasje for etasje

Sundebygget – etasje for etasje

Illustrasjon: Lusparken/3RW

Sundebygget ble til i et samarbeid mellom studentene, Sit, NTNU, Ålesund kommune og Brødr. Sunde AS.

Det hele ble utløst da Brødr. Sunde AS fylte 100 år i 2017 og bestemte seg for å gi en pengegave på kr 20 millioner for å realisere et bygg for studentene på campus i Ålesund. Byggestart var sent i 2020, og til semesterstart høsten 2022 vil det stå klart til å ta imot Ålesunds studenter

Sundebygget – etasje for etasje

Sundebygget består av to etasjer og en kjeller rettet mot studentaktiviteter, og fem etasjer med studentboliger på toppen. Bygget er utviklet i samspill med den nye områdeplanen for campus, som har som mål å skape en selvstendig og levende campus.

Kjeller

Her kommer «nye Banken». Lokalet er delt i to, med et kafe-/barlokale som er åpent daglig, og en «black box» med konsertscene og bar, og som også leies ut til ulike arrangementer.

1. etasje

Her finner du innovasjonshuben – et fleksibelt areal som kan tilpasses ulik bruk, fra sosiale hverdagssoner, til messer, konserter, undervisning og annet. Sits første skikkelige treningssenter i Ålesund finner du også her, tilrettelagt for å trene utholdenhet og styrke, og med rom for gruppetrening.

2. etasje

Her skal studentfrivilligheten bo og boltre seg med sine egne møterom og kontorer. Det vil også bli stilt lokaler til disposisjon for de studentorganisasjonene som ikke er tilknyttet et fakultet eller institutt for NTNU Ålesund. Sit vil også ha kontor her, hvor studentene kan komme for å få hjelp og svar på spørsmål rundt det å være student i Ålesund.

3.-7. etasje

Her finner du ett kollektiv per etasje, som hver har 15 eller 16 hybler. Alle hyblene har egne bad, mens studentene deler stue og kjøkken. Alle kollektivene har tilgang til en solvendt takterasse, kun for de som bor i Sundebygget. Utsikten fra boligene blir et fantastisk panorama mot Sunnmørsalpene.