Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Mat og drikke >
  3. Oppskrifter>
  4. Spicy gulrotsuppe med ingefær og gurkemeie

Spicy gulrotsuppe med ingefær og gurkemeie

Spicy gulrotsuppe med ingefær og gurkemeie passer spesielt godt på en kald dag.

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 1 Stk Gul løk

  • 3 Stk Hvitløksfedd

  • 1 Spiseskje Nøytral olje

  • 500 Gram Gulrøtter

  • 1 Desiliter Røde linser

  • 5.5 Desiliter Grønnsakskraft eller vann

  • 1 Stk Kokosmelk

  • 2 Spiseskje Soyasaus

  • 3 Spiseskje Raspet frisk ingefær

  • 1 Spiseskje Gurkemeie

  • 3 Teskje Spisskummin

  • 2 Teskje Kanel

  • 1.5 Teskje Chilipulver

  • 1 Teskje Salt

  • 1 Stk Lime

Slik gjør du det

  • Finhakk løk og hvitløk. Freses blank i ei gryte med litt olje.
  • Ha gulrotbiter og linser over i gryta.
  • Hell over kraft/vann og kokosmelk.
  • Tilsett soyasaus, raspet ingefær, gurkemeie, spisskummin, kanel, chiliflak og salt.
  • Sett på lokk og kok opp. La suppa småputre i ca 20-30 minutter, eller til linsene har svellet og gulrotbitene er helt møre.
  • Ha i limesaft og og kjør den glatt og jevn med en stavmikser.

Tips! topp suppa med frisk koriander, en liten yoghurtklatt og chiliflak