Ditt studiested er satt til .
Bytt studiested: Trondheim Gjøvik Ålesund

Renhold

Sjekklister for rengjøring

Renholdssjekk ved utflytting

Etter at du har flyttet ut besøker vi leiligheten eller kollektivet for å sjekke at det er gjort skikkelig rent, slik at nestemann inn får en god start på oppholdet sitt. Hvis du ikke har gjort skikkelig rent, sørger vi for at det blir gjort, men du må betale for det. Det er ikke noe hyggelig for deg, og det koster oss tid og krefter som vi gjerne skulle brukt på andre oppgaver. Derfor tilbyr vi alle dere som ønsker det en renholdssjekk før utflytting.

Hvis du har lyst på en renholdssjekk, kontakter du renholdsavdelingen ved å sende en e-post til boligrenhold@sit.no. Sammen finner vi en dag og et tidspunkt som passer for å gjennomføre sjekken. Vær oppmerksom på at renholdssjekker kun utføres på hverdager. Før vi kommer, vasker du og gjør rent, med utgangspunkt i sjekklistene øverst på denne siden, så går vi gjennom boligen i fellesskap på den avtalte dagen.

En godkjent renholdssjekk er en garanti for at det er gjort skikkelig rent og at du ikke risikerer å måtte betale for ekstra rengjøring etter at du har flyttet ut.

Skadedyr

Av og til kan det komme små, ubudne gjester i rom og leiligheter. Oppdager du veggedyr eller andre skadedyr i leiligheten eller på hybelen, er det to ting vi vil at du skal gjøre:

 1. Gi beskjed til oss så fort som mulig - ring 73 55 16 52 eller send e-post til boligrenhold@sit.no. Ikke ring vakttelefonen.
 2. Ikke forsøk på å gjøre noe med det selv - vi sørger for at det kommer profesjonelle skadedyrutryddere og tar seg av saken.

Bruk av rengjøringsmidler

Det sies at 80 % av renholdsjobben er å bruke riktig rengjøringsmiddel. Derfor har vi laget en liten liste over steder man gjerne vasker og hvilke rengjøringsmidler som egner seg for bruk på hvert sted.

Sanitære midler for rengjøring av bad og toalett

 • Servant, toalett, dusjkabinett og dusjvegger: Mr. Muscle eller Jif baderom
  Ikke benytt vaskemiddel for glass på dusjvegger og glassdører til dusj.
 • Vanskelige flekker: Jif skurekrem
 • Sluk og innvendig toalett: Klorin desinfisering

Rengjøringsmidler til kjøkken

 • Inventar som møbler, gulv mm.: Ajax, Pep, Handy allrengjøringsmidler
 • Komfyr, kjøkkenvifte og viftefilter, innvendig og utvendig: Jif Grill og ovnsrens. Viftefilter og filterkassett for vifte kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Vanskelige flekker og oppvaskkummer: Jif skurekrem
 • Vinduer og speil: Jif glass

Oppvask

 • Oppvaskmaskin: Sun oppvaskmaskintabletter eller oppvaskmaskinpulver, og Sun glansemiddel. Husk å tømme sil for matrester. Ikke bruk Zalo, Sunlight eller annet vaskemiddel beregnet på manuell oppvask i oppvaskmaskinen.
 • Rens av oppvaskmaskin og avløp: Sun oppvaskmaskinrens. Følg bruksanvisningen på pakken. Oppvaskmaskinen bør renses en gang i måneden.
 • Manuell oppvask: Zalo eller Sunlight oppvaskmiddel