Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Bolig>
  3. Gjenbruk - ReStore

Gjenbruk - ReStore

Hva er dette for noe da?

Nå kan du gi bort møbler, glass, kopper og bestikk som du ikke ønsker å ta med deg når du flytter. Sit samarbeider med de fantastiske studentene i ReStore for å prøve å redusere mengden møbler og andre nyttige husholdningsartikler som blir kastet i studentbyene våre hvert år.

ReStore tar gjerne imot det du vil gi bort, så lenge du tror det kan ha verdi for andre.

Hva er ReStore?

ReStore er en frivillig studentorganisasjon som hovedsakelig jobber med å redusere avfall fra kasserte husholdningsartikler og møbler. De har mange flotte bærekraftsprosjekter, som ReStore, ReSykkel, ReBuild, ReHome, RePlant, ReSearch og ReFood.

For mer informasjon om ReStore og deres interessante prosjekter, se ReStores nettside.

Dette høres kjempebra ut! Hvordan kommer jeg i kontakt med ReStore? Kan jeg også bli med som frivillig?

Du kan komme i kontakt med ReStore på Facebook og Instagram.

Og ja! Du kan også bli med som frivillig, les mer om det her.

Du kan også stille spørsmål via e-post info@restore-trd.no

Tar ReStore imot hva-som-helst?

Nesten alt! Fra møbler til kjøkkenutstyr og andre ting til huset. De tar imot sengerammer, men ikke madrasser og senger. Vær så snill kun å donere fungerende, rene gjenstander i god stand, så vil ReStore sørge for at tingene dine får et nytt hyggelig hjem.

Når og hvor kan jeg donere ting?

Du kan legge donasjonene dine på baksiden av verandaen på ReStore Red når som helst. Imidlertid anbefales det på det sterkeste å bringe donasjonen i løpet av åpningstiden / donasjonstiden slik at frivillige kan motta gjenstandene og organisere dem raskt. (sjekk her for oppdaterte åpningstider)

Så hva skjer med tingene mine etter at jeg har gitt dem til ReStore?

ReStore oppbevarer husholdningsartikler og gir dem bort til nye studenter i begynnelsen av hvert semester. Datoene for disse arrangementene annonseres på ReStore’s Instagram og Facebook.

Men... ReStore ville ikke ha tingene mine!

Hvis tingene du ønsker å bli kvitt er i såpass dårlig forfatning at ReStore ikke ønsker å ta imot dem, fortvil ikke! Logg deg inn på bolig.sit.no - velge "kontakt oss" - "kontakt vaktmester" og avtale tid og sted for henting, så sørger vi for å få det kastet for deg.

Er tingene fine, men det er andre grunner til at ReStore ikke kan ta imot dem, anbefaler vi alle sammen å benytte seg av byens og internettets rike og varierte tilbud for avhending av brukte gjenstander.

Jeg har en alldeles utmerket sykkel som jeg ikke får tatt med meg, hva gjør jeg med den?

Ikke vær redd, ReStore har ReSykkel-prosjektet bare for deg! Du kan komme til ReSykkel, og de vil prøve å selge det for deg og deretter overføre pengene til deg. Du kan også donere sykkelen til ReSykkel slik at fremtidige studenter kan leie den! Hvis du ønsker mer informasjon, vennligst kontakt resykkel@restore-trd.no

Kan jeg også reparere sykkelen eller møblene mine?

Selvfølgelig! ReSykkel og ReBuild arrangerer workshops hvor du kan reparere sykkelen eller møblene dine.

Noen av tingene mine er veldig tunge! Kan de komme og hente dem?

Helt sikkert! De tilbyr gratis hentetjeneste. Sjekk ut tilgjengelige datoer her