Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Barn>
  3. Student med barn? Få barnehageplass på Gjøvik gjennom Sit!

Student med barn? Få barnehageplass på Gjøvik gjennom Sit!

Soppen barnehage på Gjøvik
Soppen barnehage på Gjøvik. Foto: Sit

Vi i Sit eier og driver Soppen barnehage for studenter med barn på Gjøvik. Dette er et tilbud for deg som studerer ved utdanningsinstitusjoner som er tilknyttet Sit.

Vi vet at hverdagen som student med barn kan være krevende. Derfor ønsker vi å legge mest mulig til rette for at du skal få gjennomført studiene som planlagt.

Soppen barnehage på Gjøvik

Soppen barnehage har praktisk beliggenhet på universitetsområdet på Kallerud, med kort vei til NTNU, studentboliger og sentrum. Vi har et stort uteområde med mye grøntareal som innbyr til variert lek og fysisk utfoldelse.

Pedagogisk tilnærming

Hos oss får barna mulighet til å være delaktige i å forme sin egen hverdag. Dette danner grunnlaget for den pedagogiske tenkningen i Soppen barnehage. De voksne er nysgjerrige på barna og deres undring. Vi følger opp barnas tanker og ideer gjennom tilrettelegging av lekemiljø og ulike prosjekter.

Thiago Cerquei | Unsplash
Hverdagen som student og småbarnsforelder kan være ekstra utfordrende. Vi legger opp tilbudet vårt rundt studentenes hverdag. Foto: Thiago Cerquei | Unsplash

Ved å ha fokus på barnas interesser og å legge til rette for et miljø hvor barnet aktivt er med på å skape og påvirke sin egen hverdag, mener vi at barnet får en indre motivasjon hvor læring har sin grobunn.

Mat

Barna får servert alle måltider i barnehagen. Vi starter dagen med havregrøt, etterfulgt av en varm lunsj og ettermiddagsmat. Barna får også frukt mellom måltidene. Vi er opptatt av at måltidene skal være fine samlingspunkter for både barn og voksne, hvor vi har muligheter for gode samtaler og refleksjoner.

Hvem kan søke om plass i Soppen barnehage?

Hos oss får du barnehageplass fra 0 år. Alle studenter, uavhengig av utdanningsinstitusjon, kan søke om barnehageplass hos oss.

Opptak og søknadsfrist

Du søker via kommunen for opptak i Soppen barnehage. Ønsker du barnehageplass fra august, søker du til hovedopptaket 1. mars. Her kan du lese mer om priser og rabatter: Kommunens prisliste

Her kan du søke barnehageplass på Gjøvik

Det beste tilbudet for studenter med barn

Hverdagen som student og småbarnsforelder kan være ekstra utfordrende. Vi legger opp tilbudet vårt rundt studentenes hverdag. Personalet i barnehagen ønsker å være en god samarbeidspartner som du kan snakke om gleder, sorger og bekymringer med.

Bli kjent med andre i samme situasjon

Når barnet ditt begynner i Soppen barnehage, ønsker vi hele familien velkommen. Vi har lang erfaring med hvilke behov du har som student og forelder. Vi ønsker å være en viktig bidragsyter for at dere kan knytte nye vennskapsbånd og bygge nettverk her på Gjøvik. Ved henting og overlevering vil du møte mange andre foreldre i samme situasjon som deg.

Barnepass rundt eksamen

Eksamen, arbeidskrav, praksis og oppgaveskriving kan gjøre studiehverdagen travel. Hvis du eller barnet ditt blir syk i eksamenstiden, kjenner du kanskje ekstra behov for hjelp og støtte for å få hverdagen til å gå opp. I Soppen barnehage søker vi alltid å finne de beste løsningene for både deg og barnet ditt.

Vi kan tilby:

  • Barnepass på eksamensdagen
  • Barnepass dersom eksamensdagen kolliderer med planleggingsdag
  • Annen hjelp etter avtale

Vi har også lørdagsåpen barnehage i tilknytning til eksamen til jul og sommer. Her kan du la barnet leke med andre barn i 5-6 timer mens du forbereder deg til eksamen. Prisen er kr. 40,- per påbegynte time. Husk å melde deg på i forkant.

Vil du vite mer om Soppen barnehage og studenttilbudene våre?

Se årsplanen for Sit Gjøvik her.

Her vil vi legge ut årsplanen for Soppen barnehage når den er klar.