Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. Morten Wolden blir ny administrerende direktør i Sit

Morten Wolden blir ny administrerende direktør i Sit

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med organisasjonen og menneskene i Sit, og sammen realisere selskapets nye strategi, sier Wolden.

  • Bjørn Tore Hals
    Kommunikasjonsansvarlig
Kontaktpersoner
  • Monja Lien Jakobsen
    Styreleder
Publisert Oppdatert
Kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune blir ny administrerende direktør i Studentsamskipnaden Sit. Foto: Trondheim kommune

Wolden tiltrer stillingen i Sit senest 1. oktober.

Morten Wolden har hatt kommunen som sin arbeidsplass i mange år. De siste åtte årene som rådmann/kommunedirektør i Trondheim kommune, før det rådmann i Orkdal og kommunaldirektør for kultur og næring i Trondheim kommune. Nå er det studentvelferden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund som blir det nye fokuset for dagens kommunedirektør.

- Spennende

- Sit er en utrolig spennende og framoverlent organisasjon, som jeg har blitt godt kjent med gjennom mange års dialog. Nå får jeg muligheten til å påvirke utviklingen av Trondheim, Gjøvik og Ålesund som studentbyer. Det blir veldig spennende, sier Wolden.

Han fremhever Sits ambisjon om både å være en velferdsaktør og en samfunnsaktør.

Målet om å skape et best mulig velferdstilbud for studentene er viktig, samtidig skal Sit ha en tydelig rolle i de respektive byene.

Morten Wolden

- Hvor kommer ditt engasjement for studentene fra?

- Jeg har vært engasjert i studentmiljøet lenge, blant annet gjennom etableringen av StudiebyEn, hvor jeg også var styreleder en periode. Engasjementet bunner i at jeg ser hvor viktige studentene er som ressurser, både for Trondheim, Gjøvik og Ålesund. Jeg pleier å si at Trondheim har fem årstider: De fire vanlige, pluss tidlig august når studentene kommer tilbake og fyller byen med liv, sier Wolden.

- Hjerte for studentene

Styreleder i Sit, Monja Lien Jakobsen, er svært glad over ansettelsen.

- Morten har et stort hjerte for studentene. Han er genuint interessert i menneskene rundt seg, både kollegaer og studenter. Han har jobbet for å gjøre Trondheim til en god studentby i mange år, og vi tror denne erfaringen også vil være nyttig for Ålesund og Gjøvik, sier Lien Jakobsen.

Styret vedtok nylig en ny strategi, med vekt på rollene som både velferdsaktør og samfunnsaktør.

- Vi mener Morten er en person som vil balansere rollene godt, og jeg har stor tro på at han kan realisere den nye strategien vår på en god måte, sier Lien Jakobsen, som ser frem til å samarbeide tett med Wolden om å skape rom for meningsfulle studentliv.

- Wolden har et stort hjerte for studentene, sier styreleder Jakobsen - Foto: Borgar Sagbakken, Sit
lasting