Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. Her deler Gina sine personlige erfaringer under internasjonal konferanse

Her deler Gina sine personlige erfaringer under internasjonal konferanse

In My Experience ble nylig spesielt invitert til en internasjonal konferanse i København. Målet er å skape bedre studentliv for alle.

  • Kommunikasjonsrådgiver
Kontaktpersoner
Publisert Oppdatert

Akademikere, studenter og forskere fra hele Europa deltok under den årlige European First Year Experience-konferansen(heretter EYFE). Sit, ved prosjektleder for In my experience(heretter IME)-prosjektet Veronica Skjetlein, forteller at dette er en viktig konferanse for å fremme samarbeid mellom aktører som vil studentene vel. Målet er å forbedre opplevelsen for studenter når de begynner i høyere utdanning.

- Vårt viktigste budskap på konferansen er at vi må snakke med studentene om deres hverdagsliv, for å forstå mer om hva som funker for dem. Her fikk vi mulighet til å dele erfaringene fra IME med deltakere fra hele Europa, sier Skjetlein.

- Studenter er ekspertene

IME arrangerte workshop, hvor studentenes egne erfaringer fra studentlviet ble brukt som grunnlag. Hvem bedre til å fortelle om livet som student, enn Gina Aarheim?

Studenter er eksperter på sine egne liv

Gina Aarheim, nestleder og internasjonalt ansvarlig i Studenttinget

In My Experience skal utvide kunnskapen om studenters livskvalitet og psykiske helse ved å spørre studentene om deres erfaringer. Studentlivet er mer enn tall, og vi spør fordi vi vil vite hva som ligger bak tallene og hva som skaper god livskvalitet.

In My Experience er et nasjonalt pilotprosjekt som er initiert av studiebynettverket StudyTrondheim. Prosjektet har fått tilskuddsmidler fra Helsedirektoratet, og utføres i samarbeid med byens studenter, Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit), Trondheim kommune og forskningsmiljøer ved NTNU.

Kilde: IME sin nettside

Som student, nestleder og internasjonalt ansvarlig i Studenttinget kjenner Aarheim studentlivet godt. Hun delte blant annet fra sine sine egne erfaringer koblet dem til studentenes ressurser, og hvorfor studenter er en del av løsningene til et godt studentliv.

200 deltakere fra 18 land

Prosjektlederen for IME, Veronica Skjetlein, sier at det var inspirerende å få muligheten til å fortelle om IME-prosjektet på en så stor konferanse. EFYE har så langt blitt arrangert årlig siden 2006, med rundt 200 deltakere fra 18 land.

- Det er avgjørende at studenter og aktører sammen skaper innsikt for å finne de mest treffende tiltakene. Ved hjelp av de ressurser vi besitter; for eksempel tilgang på arealer, kompetanse, økonomisk bistand og IT systemer, kan vi som aktører legge til rette for at studentene skal ha det bra. Studentene må også være en del av løsningen, sier Skjetlein.

Gina Aarheim og Veronica Skjetlein på konferansen i København. Foto: Sit

Lærer av det studentene forteller

Sit skal bidra til sterke studentfellesskap. Kunnskapsgrunnlaget fra IME er med på å skape en bedre forståelse for hva som ligger bak tallene i Studentenes helse og trivselsundersøkelse (SHoT) og andre studentundersøkelser. Prosjektlederen for IME mener vi kan lære mye av det studentene forteller.

- De er derfor de viktigste ressursene for å kunne finne de mest treffsikre tiltakene, sier Skjetlein.

Konferansen i København ga nytt driv til det videre arbeidet for studenters trivsel.

- Vi fikk ny innsikt fra forskere og fagpersoner, som vi kan bruke videre i vårt arbeid. Vi møtte det norske FYE nettverket (kompetansenettverk for studenters suksess i høyere utdanning) og fikk tid til å reflektere sammen over viktige ting vi skal ta med i vårt videre arbeid, avslutter hun.

lasting