Flytte ut

Oppsigelse og utflytting

  • Du har minimum to måneders oppsigelsestid. Det beregnes fra datoen du sier opp til samme dato to måneder etterpå, du kan også velge en dato lengre frem i tid hvis det er ønskelig. Du sier opp på "Min side" på bolig.sit.no
  • Siste faktura blir beregnet for akkurat det antallet dager kontrakten din er gyldig.
  • Lever tilbake nøkler senest kl. 8.00 dagen etter kontraktens slutt. Kommer du for å levere nøkkel utenom åpningstid, legger du den i luken i veggen ved inngangen til resepsjonen. 
    NB! Leietakere ved Rosenborg studentby må levere nøkkel i resepsjonen på Trondheim Vandrerhjem.
  • Eventuelt innbetalt depositum tilbakebetales senest 8 uker etter kontraktslutt.

Obligatorisk utflyttingssjekk

For at du skal vite hva Sit forventer av renhold før utflytting, foretar vi en obligatorisk utflyttingssjekk sammen med deg. Denne sjekken er gratis og utføres på hverdager mellom kl. 09.00 og 15.00. Du booker utflyttingssjekk fra Min side på bolig.sit.no når du sier opp boligen din. 

Slik foregår en utflyttingssjekk

  • Du tømmer for eiendeler eller plasserer de midt i rommet og vasker boligen før vi kommer
  • Sammen går vi gjennom boligen og blir enig om hva som er bra og om noe eventuelt må utbedres. Dersom noe ikke blir godkjent får du muligheten til å rette det opp før utflytting. Det kan bety at du slipper å betale for at Sit må foreta ekstra rengjøring etter at du har flyttet ut.
  • Er renholdet av boligen godkjent, kan du levere nøklene og flytte ut
  • Etter utflyttingssjekken får du en skriftlig rapport på e-post hvor det står om alt er i orden eller om noe må utbedres 

Les mer om renhold og sjekkliste for rengjøring

Renholdsjekk etter utflytting

Når du har flyttet ut fra din bolig vil Sit foreta en renholdsjekk av hybelen og fellesarealer/leiligheten. Hvis det ikke er skikkelig rengjort (ref. rapport fra utflyttingssjekk), vil Sit foreta den nødvendige rengjøringen, og du som har flyttet ut blir belastet for dette, i henhold til gjeldende prisliste.