Studentbarnehagene

Trondheim driver Sit Dragvoll og Moholt barnehager. Til sammen i barnehagene er det omtrent 250 plasser for barn fra 0–6 år.

Moholt Barnehage
Dragvoll Barnehage

Når du får tildelt barnehageplass til ditt barn, er det hele familien som starter opp hos oss. Vi har kunnskap om barn og deres utvikling, og har lang erfaring med hvilke behov du har som student og forelder. Studenter fra hele verden velger studentbarnehagene, og her får ditt barn være en del av et internasjonalt miljø.

Årsplan

Årsplan for alle Sits barnehager

Pedagogikk

Å gi barna mulighet til å være delaktige i å forme sin egen hverdag er et grunnleggende utgangspunkt for den pedagogiske tenkingen i våre barnehager. De voksne er nysgjerrige på barna og deres undring, og følger opp barnas tanker og ideer gjennom tilrettelegging av lekemiljø og ulike prosjekter. Alle våre barnehager er sertifisert gjennom Grønn Barneby og har et bevisst fokus på miljø, kosthold og helse.

Progresjonsdokument for barnehagene

Planleggingsdager vår 2023 (barnehagene holder stengt)

 • 23. juni               2023
 • 10 og 11 august  2023
 • 16 oktober          2023
 • 26 januar            2024
 • 21 juni                2024

Åpningstider 2023/2024

 • Åpen barnehage
  Tirsdager 11.00 - 14.00
  Torsdager 11.00 - 14.00

  Siste dag åpent før sommerstengt 15.juni 
  Første dag åpent etter sommer tirsdag 15.august
   

Kulturverkstedet 

 • onsdager 17.00 - 20.00
 • torsdager 17.00 - 20.00
 • lørdager  10.00 - 16.00

Kulturverkstedet holder stengt i påsken fra og med torsdag 30.mars. Oppstart onsdag 12.april
Kulturverkstedet holder stengt offentlige høytidsdager.

Siste dag åpent før sommerstengt: 17 juni
Første dag åpent etter sommer onsdag 16.august

Påmelding mandager innen kl 14.00 tlf: 475 04 655​

Sommerstengt 2023

 • Barnehagene har sommerstengt 3 uker tilknyttet fellesferien uke 28, 29, 30
 • I forbindelse med påske holder barnehagene stengt fra og med onsdag før skjærtorsdag
  Alle offentlige høytidsdager holder barnehagene stengt. 

         
 

 


Moholt barnehage

Når barn og foreldre starter i Moholt barnehage vil de møte vennlige pedagoger som gir god omsorg og støtte i hverdagen, både når det gjelder barnets utvikling og i forhold til praktisk hjelp og veiledning som en kan ha behov for som forelder og student. Barnehagen har rom og aktiviteter som gir barnet mulighet til å utforske og søke ny kunnskap. Rom som er innbydende og en materialrikdom som til enhver tid er tilgjengelig for barna. Vi har mange morsomme og spennende møteplasser som stimulerer barnet til å undersøke, være nysgjerrig og undre seg sammen med andre barn.

Kultur og språk

Barnehagen har et eget vannrom, Marinen, og et flott stort rom i hjertet av barnehagen Storsalen, der barna får bruke hele kroppen i aktiviteter med musikk, dans og drama. I Storsalen byr vi ofte på konserter og teateropplevelser både ved hjelp av interne krefter, men også fra eksterne gjester.  

Avdelinger

Moholt barnehage har 5 avdelinger som har fått navn etter studentrevyene Domino, Skubidi, Filliputt, Jubalong og Lurifax. Vi omtaler vår barnehage som en økologisk barnehage med begrunnelse i at bygget er laget av massivt tre og oppvarmingen er ved hjelp av geovarme. Vi har en bevisst holdning til kildesortering og gjenbruk, og er sertifisert som en barnehage med Grønt flagg (Eco- kindergarten).

Mat

Barnehagen har egen kokk som lager havregrynsgrøt til frokost hver dag, og middag 5 dager i uka. 


Dragvoll Barnehage

Barnehagen ligger tett ved NTNU Dragvoll. Vi har barn i alderen 0–6 år, fordelt på fem avdelinger. Barnehagen har gode innearealer med mange spennende rom som innbyr til lek og utforsking.
Barnehagens eget uterom har variert terreng og en egen skog. Der er barna med på å dyrke egne grønnsaker i en hageparsell vi har opparbeidet på området.

Aktivitet og friluft

Vi er ikke avhengige av transportmidler for å komme oss til skog og mark, og er ofte på turer der barna er i bevegelse og aktivitet i samspill med naturen. Barnehagen har også en flott friluftsavdeling, med plass til 12 barn i alderen 4–5 år.

Vi har en bevisst holdning til kildesortering og gjenbruk, og er sertifisert som en barnehage med Grønt flagg (Eco- kindergarten).

Mat

Barnehagen har egen kokk som lager havregrynsgrøt til frokost hver dag, og middag 5 dager i uka.