Studentbarnehagene

I Trondheim driver Sit Dragvoll og Moholt barnehager. Til sammen i barnehagene er det omtrent 250 plasser for barn fra 0–6 år.

Moholt Barnehage
Dragvoll Barnehage

Når du får tildelt barnehageplass til ditt barn, er det hele familien som starter opp hos oss. Vi har kunnskap om barn og deres utvikling, og har lang erfaring med hvilke behov du har som student og forelder. Studenter fra hele verden velger studentbarnehagene, og her får ditt barn være en del av et internasjonalt miljø.

Årsplan

Årsplan for alle Sits barnehager

Pedagogikk

Å gi barna mulighet til å være delaktige i å forme sin egen hverdag er et grunnleggende utgangspunkt for den pedagogiske tenkingen i våre barnehager. De voksne er nysgjerrige på barna og deres undring, og følger opp barnas tanker og ideer gjennom tilrettelegging av lekemiljø og ulike prosjekter. Alle våre barnehager er sertifisert gjennom Grønn Barneby og har et bevisst fokus på miljø, kosthold og helse.

Progresjonsdokument for barnehagene

Planleggingsdager 2021/ 2022

I barnehageåret 2021/ 2022 er følgende dager planleggingsdager der barnehagene holder stengt:

 • 13. august    2021
 • 15. oktober  2021
 • 27. januar    2022
 • 28. januar    2022
 • 24. juni        2022

Åpningstider 2021

 • Åpen barnehage
  Tirsdager 11.00 - 14.00
  Torsdager 11.00 - 14.00

Ingen påmelding påkrevd.

 • Kulturverkstedet 
  onsdager 17.00 - 20.00
  torsdager 17.00 - 20.00
  lørdager 10.00 - 16.00
  Påmelding mandager før kl 14.00 tlf: 475 04 655
   
 • Sommerstengt: Barnehagene har sommerstengt 3 uker tilknyttet fellesferien uke 28,29,30
 • Jul: Barnehagene har stengt f o m 24.12.21, åpner 03.01.22

Moholt barnehage

Når barn og foreldre starter i Moholt barnehage vil de møte vennlige pedagoger som gir god omsorg og støtte i hverdagen, både når det gjelder barnets utvikling og i forhold til praktisk hjelp og veiledning som en kan ha behov for som forelder og student. Barnehagen har rom og aktiviteter som gir barnet mulighet til å utforske og søke ny kunnskap. Rom som er innbydende og en materialrikdom som til enhver tid er tilgjengelig for barna. Vi har mange morsomme og spennende møteplasser som stimulerer barnet til å undersøke, være nysgjerrig og undre seg sammen med andre barn.

Kultur og språk

Barnehagen har et eget vannrom, Marinen, og et flott stort rom i hjertet av barnehagen Storsalen, der barna får bruke hele kroppen i aktiviteter med musikk, dans og drama. I Storsalen byr vi ofte på konserter og teateropplevelser både ved hjelp av interne krefter, men også fra eksterne gjester. Vi har mange barn fra ulike nasjoner representert i barnehagen og tilbyr derfor ekstra språkstimulering i engelsk, «English Class» til barn over 3 år som har annet morsmål enn norsk.

Avdelinger

Moholt barnehage har 5 avdelinger som har fått navn etter studentrevyene Domino, Skubidi, Filliputt, Jubalong og Lurifax. Vi omtaler vår barnehage som en økologisk barnehage med begrunnelse i at bygget er laget av massivt tre og oppvarmingen er ved hjelp av geovarme. Vi har en bevisst holdning til kildesortering og gjenbruk, og er sertifisert som en barnehage med Grønt flagg (Eco- kindergarten).

Mat

Barnehagen har egen kokk som lager havregrynsgrøt til frokost hver dag, og middag 5 dager i uka. 


Dragvoll Barnehage

Barnehagen ligger tett ved NTNU Dragvoll. Vi har barn i alderen 0–6 år, fordelt på fem avdelinger. Barnehagen har gode innearealer med mange spennende rom som innbyr til lek og utforsking.
Barnehagens eget uterom har variert terreng og en egen skog. Der er barna med på å dyrke egne grønnsaker i en hageparsell vi har opparbeidet på området.

Aktivitet og friluft

Vi er ikke avhengige av transportmidler for å komme oss til skog og mark, og er ofte på turer der barna er i bevegelse og aktivitet i samspill med naturen. Barnehagen har også en flott friluftsavdeling, med plass til 12 barn i alderen 4–5 år.

Vi har en bevisst holdning til kildesortering og gjenbruk, og er sertifisert som en barnehage med Grønt flagg (Eco- kindergarten).

Mat

Barnehagen har egen kjøkkenassistent som lager havregrynsgrøt til frokost hver dag, og middag 4 dager i uka. En dag i uka får barna brød levert fra vårt lokale bakeri og det blir servert med stor variasjon av pålegg.