
12. 13. og 14. september okkuperer vi Moholt studentby med fest og baluba for barn, barnehager, studenter og foreldre.

Her finner du åpningstider, praktisk informasjon og svar på de mest spurte spørsmålene.

Festivalen er finansiert av Sit og vi er en ikke-kommersiell festival med gratis inngang. Vi trenger deg for å lage verdens beste festival for barn! Meld deg på 2-timers økter mellom 09.30 - 16.45. NB! Frist 05.september

Vil du komme på festivalen med barnehagen/familien din? På grunn av begrensninger i maksimalt antall mennesker på festivalområdet, ønsker vi oss gjerne et hint om hvor mange som kommer.

Her finner du en beskrivelse av artistene vi har sluppet så langt. Vi vil slippe flere etter hvert, så følg med!
Bli med og lær MiniUka-dansen!
Tilbakeblikk på tidligere festival
I september fylles Moholt med liv & røre tre dager til ende. Få med deg barnefestivalen MiniUKA!
Konserter, kjente gjester, teater, dans, kunst, sirkus, samt en lang rekke fantastiske aktiviteter vil fylle festivalområdet ved Moholt studentby. Vi lover at barna kommer til å elske det! Best av alt; det er gratis å delta!
Den 12. 13. og 14. september inviterer vi deg til MiniUKA. En vanvittig innholdsrik og tradisjonell kulturfestival som i år går av stabelen for 8. gang. Festivalen er så populær at vi har hatt opptil 3000 besøkende innom. Festen arrangeres primært for barn i barnehagealder og studentforeldre, men er åpen for alle.
Mikkel Gaup og kjente artister
Én ting er helt sikkert – det blir ikke mangel på underholdning og musikk. Hovedattraksjonen er fortsatt hemmelig (følg med!), men vi kan røpe at de blant annet har vunnet spellemannsprisen flere ganger!
Skuespilleren Mikkel Gaup, kjent fra blant annet oscarnominerte spillefilmer og en rekke barneprogram for å nevne noe, skal både ha joikeverksted og kurs i lassokasting. Han har vært fast gjest i flere år, stiller også med en teaterforestilling, og har en fin beskrivelse til deg som vurderer å komme:
– Dette er en veldig fin og viktig festival på mange måter, og den er perfekt for barnefamilier og studenter med barn. Her er barna i fokus, og en slik festival er liv laga, synes jeg. Å i tillegg kunne få lov til å formidle samisk kultur, noe eksotisk og eksklusivt som man i dag lærer altfor lite om, synes jeg er kjempeartig, sier Gaup.
Barneteater og trommekurs
Husorkesteret med barnehageansatte, «Sit happens», skal spille, og vi er så heldige at også foreldrene deltar med både band og internasjonal dansegruppe. Studentene bidrar med blant annet Strindens Promenadeorchester, Candiss, Pirum, Snaustrinda Spelemannslag og barneteateret til UKA. I tillegg skal profesjonelle kulturaktører fra hele Trøndelag underholde og skape liv på festivalen. På slutten av hver dag arrangeres det en familiekonsert.
Lek og aktiviteter for barn er selvfølgelig også en viktig del av festivalen. De siste årene har vi hatt blant annet sirkus/grovmotorisk lekeplass, byggestasjon med ReMida–senter for kreativ gjenbruk, fortellerstund med biblioteket, trommekurs og flamencodans. Det vil også bli lagt til rette for aktiviteter tilpasset de aller yngste barna.
– Vi vil gi kvalitet til barna. De er fremtidens skapere og brukere av kultur i byen vår. Kunst og kultur bringer mennesker sammen og skaper glede og tilhørighet. Med en slik kulturell møteplass gjør vi det mer attraktivt for studenter med barn å velge Trondheim som studieby, sier Hilde Kriens, leder for studentbarnehagene i Sit.
Vi gleder oss til å ta imot deg! Velkommen!
