Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. Topp 3 tips til en inkluderende 17.mai-frokost

Topp 3 tips til en inkluderende 17.mai-frokost

Skal du være vert for en 17.mai-frokost? Da kan vi gi deg tre tips til hvordan du kan inkludere alle i festen.

  • Rådgiver
Publisert Oppdatert
Illustrasjonsbilde fra 17.mai-markeringen på Gjøvik i 2023. I denne artikkelen får du noen gode tips til festdagen. Foto: Sit

Om noen dager vil det skråles og skåles hurra i alle kriker og kroker av landet. De fleste forbinder 17.mai med lange folketog, korps, ubegrenset antall spiste is, en hel haug med wienerpølse og ikke minst champagnefrokost. For mange er frokosten den største begivenheten denne dagen og mange ser fram til å skåle med noe godt i glasset.

Men hva skal være i glasset?

For mange er alkoholen en selvsagt del av champagnefrokosten, og navnet i seg selv hinter om hva som forventes å være i glasset.

Anette Sivertstøl

Med en slik forventning, kan det fort bli et press om å måtte drikke alkohol for å være med på den gode stemminga og det kan føre til at noen står utenfor. For å hindre at noen føler seg utenfor, må vi lage 17.mai-frokoster som favner alle.

Slik gjør du det:

1. La alle få drikke det de vil

Kos deg med det du drikker og la hver enkelt selv bestemme hva de skal drikke. Og la alle få drikke i sitt eget tempo.

2. Arranger selskapsleker som ikke handler om å bli full

Selskapsleker er en klassiker på 17.mai, spesielt for å få opp stemningen. Sørg for å sette i gang leker som har aktiviteten i sentrum og at leken ikke handler om å bli full. Det er ikke særlig stemning dersom det gøyale blir målt i hvor mye den enkelte klarer å hølje nedpå med alkohol.

3. Gjør alkoholfritt lett tilgjengelig

Hvis du er en vert som ønsker å servere drikke, da er det fint med drikke av alle typer. Også de alkoholfrie. Et så lite grep kan bety mye og gjøre festen mer åpen for hver enkelt. Dessuten er det ikke dumt å drikke litt alkoholfritt innimellom de alkoholholdige enhetene.

lasting