Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. Starte med løping - hva bør du tenke på?

Starte med løping - hva bør du tenke på?

Løping er en enkel og effektiv treningsform, og vi hjelper deg i gang med noen fornuftige tips!

Publisert Oppdatert
Foto: Sit

Hvis du er i tvil om løping er noe for deg, så anbefaler vi å prøve – kanskje blir du hektet? Med noen gode tips med på veien, så øker sjansene for at du får glede av løpingen og ønsker å fortsette med det. Å skynde seg langsomt mens du kjenner at formen blir bedre og bedre, er en nydelig følelse. Snør på deg løpeskoene og kjenn den gode følelsen med disse punktene i bakhodet!

Ta hensyn til eget nivå

Bygg deg gradvis opp til å tåle lengre og flere løpeøkter. Fokuser først på korte økter, og gjør flere av dem før du øker varigheten på løpeøktene.

Hvis mulig, oppsøk gjerne mykt underlag!

Hva med å finne en tursti nær deg? Dette øker sjansen for at du får glede av løpingen uten skader og «vondter».

Motbakke er gull verdt

Motbakke er skånsomt for muskler og ledd. Du oppnår høyere puls med lavere fart, og hjertet får jobbet godt uten å mørbanke beina. Å gå fort i motbakke kan også være en flott form for intervalltrening!

Disponer kreftene!

Dette gjelder spesielt under intervalltrening. Du bør kunne løpe like langt/fort på det siste intervalldraget som det første. Hvis du «sprekker», så reguler med lengre pauser enn planlagt.

Rolig løping er ikke bortkastet!

Det oppnås bedre treningseffekt i forhold til tidsbruk når man løper intervalløkter, men det viktigste er at man faktisk løper.

Prøv gjerne stigningsløp

Stigningsløp kan være en flott introduksjon til intervalltrening. Løp 15-20 sekunder med gradvis økende fart, til du nesten spurter. Prøv å slappe av i skuldrene! Gå rolig tilbake til utgangspunktet, og gjenta 5-10 ganger.

God trening!

lasting