Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. Sommer i Trondheim? Her er topp 10 ting du kan gjøre

Sommer i Trondheim? Her er topp 10 ting du kan gjøre

Lurer du på hva du skal finne på i Trondheim i sommer? Her kommer en toppliste over fantastiske aktiviteter og steder du kan besøke.

  • Kommunikasjonsrådgiver
Publisert Oppdatert
Sjekk denne stemninga. I sommer er det bare å komme seg på festival i Trondheim. Her fra Pstereo-festivalen på Marinen ved Nidelva. Foto: McKenna Starck/Pstereo

La oss si det slik; hvis været blir bedre enn det har vært i mai, er det ingen grunn til å reise bort. Trondheimsregionen har utrolig mye å by på. Et mål med denne lista har vært å finne lavterskelaktiviteter med en relativt lav kostnad. Mye av dette kan du til og med gjøre gratis!

Lista er utarbeidet av Sit, i samarbeid med Visit Trondheim. Ha en super Trondheimssommer!

Her får du topplista, ikke i rangert rekkefølge:

1. Sjekk ut Trondheims gatekunst

Hørt om da to av de mest kjente kunstnerne i Trondheim sa ja til å lage et veggmaleri på et bygg på Svartlamon? Bakgrunnen skal ha vært et desperat forsøk på å hindre at bygget skulle rives. Hvis du har lagt merke til at noen av byens vegger er mer fargerike enn andre, har du helt rett. Her er det mye å se og lære, og det finnes en historie bak mange av dem! Visit Trondheim har laget et kunstkart som vil vise vei til flere av Trondheims skjulte hemmeligheter. Dra på din egen private kunstvandring gjennom byens mange uterom og bruk denne guiden på din vei.

Visit Trondheim har gjort det lett for deg å finne de mest kjente gatekunst-motivene i Trondheim. Sjekk ut linken i teksten under for et kart og beskrivelser. Foto: Marius Rua/Visit Trondheim

Tips: både K-U-K og Kunsthall Trondheim har gratis inngang for deg som ønsker å utforske Trondheims kunst innendørs. Dropsfabrikken i Ila har også gratis inngang.

2. Ta bena fatt og nå ekstremt Insta-vennlige turmål

Er du en av de som trives best ute i naturen, vil ikke Trondheim skuffe deg. På noen av disse turene kan du slå to fluer i en smekk og knipse blinkskudd ved spektakulære motiv. Ta gåturen langs Ilabekken omkranset av frodige grønne vekster på begge sider. Er du ekstra tøff, kan du kanskje ta et luftig bilde på Burmaklippen?

Bymarka byr på fjelltopper som Geitfjellet og Storheia, hvor du kan kjenne svetteperlene i panna på vei oppover, og bli belønnet med en fantastisk utsikt på toppen.

Dette må jo være et av de mest fotogene motivene sentralt i Trondheim? Ilabekken. Foto: Mykola Ksenofontov/Visit Trondheim

Går du til Våttakammen kan du kanskje sove under åpen himmel? En overnatting i hengekøye ved Kobberdammen anbefales, ellers sies det at Estenstadmarka spesielt godt egnet for hengekøyer. Mangler du turutstyr, kan du låne det gratis hos en utlånssentral.

Søker du en spasertur med litt lavere puls, er Ladestien et godt forslag. Ellers kan du ta turen opp til Elgsethytta, hvor de i tillegg har middagsservering og kanelsnurrer? Rønningen og Estenstadhytta kan også sjekkes ut. Alle disse egner seg dessuten godt om du har med deg en liten krabat i barnevogn.

Oppdag flere turløyper her.

3. Utforsk unike bydeler

Ved Brattøra kan du hoppe i sjøen ved badetrappene (eller bade inne i Pirbadet hvis det er kaldt), kose deg med is hos Simens Isbar eller nyte byens fineste skybar-utsikt på Clarion Hotel Trondheim. Ved Skansen i den andre enden finner du et lite grøntareal og en sandvolleyballbane. For deg som ønsker flere fasiliteter og stupetårn kan du besøke Sjøbadet.

Norges største badeland, restauranter og kafeer, utendørs kunst, det nasjonale museet for populærmusikk, Rockheim, flere badeplasser og mye mer. Brattøra ligger helt ved Trondheimsfjorden, og lå opprinnelig under vann i middelalderen. Nå kommer du deg enkelt frem ved å gå via Piren, over brua ved Trondheim Sentralstasjon, eller via fjordpromenaden fra Skansen i Ila.Foto: Mykola Ksenofontov/Visit Trondheim

Svartlamon er en «one of a kind» bydel i Norge. Ta deg en gåtur rundt i dette kunstneriske og fargerike nabolaget og du vil ikke angre. Blomsterpotter av blåseinstrumenter, de tidligere nevnte kunstmaleriene på husveggene, hele hus bygd av gjenbruksmaterialer og en svært rik historie for å nevne noe.

4. Hopp i vannet ved de aller beste badeplassene

Fra sandstrand og svaberg i Korsvika til stupebrett på Brattøra eller ferskvannsbading i Theisendammen. Visste du at det til og med finnes en fin badestrand ute på historiske Munkholmen? Hit går det rutebåt fra Ravnkloa hver time i høysesongen. Der ute kan du legge deg paddeflat på stranda, eller få en omvisning for å lære mer om holmens historie når sola varmer litt vel mye.

Det finnes også flere badeplasser langs Ladestien som er svært populære på finværsdager. På din vei du stoppe for lunsj/middag på Ladekaia eller en matbit i kafeen på Sponhuset. Et godt tips mens du er der, er også å ta turen innom Ringve botaniske hage. Åpent året rundt og helt gratis.

Her får du også ei god liste over andre badeplasser i Trondheim med flere gode bilder hvis du vil se hvordan det ser ut.

På Havet Arena kan du booke ei badstuøkt eller leie ei privat badstu med vennegjengen hele året rundt. Føler du deg ekstra tøff kan du hoppe i sjøen fra sjøbassenget ved Havet Arena. Her er det et luftig svev. Foto: Marius Rua/Visit Trondheim

Kanskje du vil teste badstue på Havet Arena? En badstuøkt på «Havet» gir deg 2,5 timer i badstu og fri tilgang til badefasilitetene, hvor du kan velge mellom å prøve sjøbassenget og hoppe i havet. Her har de toalett, omkledningsrom, sjøbasseng og bar. Gå sammen med hele vennegjengen og lei hele greia, ellers kan du leie deg én plass og dele flytende badstue med andre ukjente.

Korsvika er vakkert til alle døgnets tider. Her kan du nyte sene sommerkvelder med venner, eller ta en dukkert i Trondheimsfjorden. Foto: Adrian Castillo

5. Ta en piknik i det fri, eller besøk Trondheims nye lekestue

Sommerferien betyr late og (forhåpentligvis) solfylte dager med deilige temperaturer og færrest mulig gjøremål. Hva er vel bedre enn å finne seg en grønn oase midt i byen – der man kan legge seg i gresset å lese en bok, sitte på en benk og se på mennesker som farer forbi, eller nyte en piknik med vennegjengen? Vi nevner nydelige parker i fleng; Marinen, Gåsaparken, Festningen, Korsvika, Ilaparken, Stiftsgårdsparken, Skansenparken, Høyskoleparken, Lademoparken, Tillerparken, Finalebanen, and the list goes on...

Visit Trondheim har til og med en toppliste som du kan lese her: Topp 5 parker i Trondheim.

Trondheim har mange grønne oaser hvor du kan lade batteriene til hverdagen starter igjen. Her fra Kristiansten festning. Foto: Borgar Sagbakken, Sit

The List har også laget en egen oversikt over steder å henge som du kan lese her.

I sommer bør du sjekke ut denne perlen, like ved vakre Bakklandet og med en flott utsikt til Nidelva. Foto: Mykola Kosenfontov/Visit Trondheim

Og for all del; legg et besøk til Regnbueparken på Stavne! Norges nest største skatepark har nettopp åpnet i Trondheim og tilbyr 3500 kvadratmeter paradis for alle som liker å leke på hjul. Gå over Stavne bru, så er du der. 

PS: De har ingen SoMe-kanal eller nettside, men Tantes Hage i Elvegata 3 er skjult, «instavennlig» oase midt i byen med utsikt over Nidelva. Her er det åpen kafé og hage på søndager i sommer.

6. Smør ørene inn med balsam og la musikken få hårene til å reise seg

Er du i ditt rette element når du har en plastkopp med øl i hånda, levende musikk på en scene foran deg og gode venner rundt deg? Trondheim leverer.

Sesongen starter med et brak allerede i juni, med Neon-festivalen, tett etterfulgt av Trondheim Rocks. Deretter kommer høydepunktene som perler på en snor, med Olavsfest, Trondheim sommertid, Pstereo, og Festningen, for å nevne noe. Etter studiestart skjer det bare mer og mer utover høsten.

Det er ikke vanskelig å finne ut hva som skjer. På trdevents.no får du en oversikt over nesten alt det som skjer av små og store kultur-happenings, fra de minste til de største.

lasting