Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. Sommer i Trondheim? Her er topp 10 ting du kan gjøre

Sommer i Trondheim? Her er topp 10 ting du kan gjøre

Lurer du på hva du skal finne på i Trondheim i sommer? Her kommer en toppliste over fantastiske aktiviteter og steder du kan besøke.

  • Kommunikasjonsrådgiver
Publisert Oppdatert
Sjekk denne stemninga. I sommer er det bare å komme seg på festival i Trondheim. Her fra Pstereo-festivalen på Marinen ved Nidelva. Foto: McKenna Starck/Pstereo

La oss si det slik; hvis været blir bedre enn det har vært i mai, er det ingen grunn til å reise bort. Trondheimsregionen har utrolig mye å by på. Et mål med denne lista har vært å finne lavterskelaktiviteter med en relativt lav kostnad. Mye av dette kan du til og med gjøre gratis!

Lista er utarbeidet av Sit, i samarbeid med Visit Trondheim. Ha en super Trondheimssommer!

Her får du topplista, ikke i rangert rekkefølge:

1. Sjekk ut Trondheims gatekunst

Hørt om da to av de mest kjente kunstnerne i Trondheim sa ja til å lage et veggmaleri på et bygg på Svartlamon? Bakgrunnen skal ha vært et desperat forsøk på å hindre at bygget skulle rives. Hvis du har lagt merke til at noen av byens vegger er mer fargerike enn andre, har du helt rett. Her er det mye å se og lære, og det finnes en historie bak mange av dem! Visit Trondheim har laget et kunstkart som vil vise vei til flere av Trondheims skjulte hemmeligheter. Dra på din egen private kunstvandring gjennom byens mange uterom og bruk denne guiden på din vei.

Visit Trondheim har gjort det lett for deg å finne de mest kjente gatekunst-motivene i Trondheim. Sjekk ut linken i teksten under for et kart og beskrivelser. Foto: Marius Rua/Visit Trondheim

Tips: både K-U-K og Kunsthall Trondheim har gratis inngang for deg som ønsker å utforske Trondheims kunst innendørs. Dropsfabrikken i Ila har også gratis inngang.

2. Ta bena fatt og nå ekstremt Insta-vennlige turmål

Er du en av de som trives best ute i naturen, vil ikke Trondheim skuffe deg. På noen av disse turene kan du slå to fluer i en smekk og knipse blinkskudd ved spektakulære motiv. Ta gåturen langs Ilabekken omkranset av frodige grønne vekster på begge sider. Er du ekstra tøff, kan du kanskje ta et luftig bilde på Burmaklippen?

Bymarka byr på fjelltopper som Geitfjellet og Storheia, hvor du kan kjenne svetteperlene i panna på vei oppover, og bli belønnet med en fantastisk utsikt på toppen.

Dette må jo være et av de mest fotogene motivene sentralt i Trondheim? Ilabekken. Foto: Mykola Ksenofontov/Visit Trondheim

Går du til Våttakammen kan du kanskje sove under åpen himmel? En overnatting i hengekøye ved Kobberdammen anbefales, ellers sies det at Estenstadmarka spesielt godt egnet for hengekøyer. Mangler du turutstyr, kan du låne det gratis hos en utlånssentral.

Søker du en spasertur med litt lavere puls, er Ladestien et godt forslag. Ellers kan du ta turen opp til Elgsethytta, hvor de i tillegg har middagsservering og kanelsnurrer? Rønningen og Estenstadhytta kan også sjekkes ut. Alle disse egner seg dessuten godt om du har med deg en liten krabat i barnevogn.

Oppdag flere turløyper her.

3. Utforsk unike bydeler

Ved Brattøra kan du hoppe i sjøen ved badetrappene (eller bade inne i Pirbadet hvis det er kaldt), kose deg med is hos Simens Isbar eller nyte byens fineste skybar-utsikt på Clarion Hotel Trondheim. Ved Skansen i den andre enden finner du et lite grøntareal og en sandvolleyballbane. For deg som ønsker flere fasiliteter og stupetårn kan du besøke Sjøbadet.

Norges største badeland, restauranter og kafeer, utendørs kunst, det nasjonale museet for populærmusikk, Rockheim, flere badeplasser og mye mer. Brattøra ligger helt ved Trondheimsfjorden, og lå opprinnelig under vann i middelalderen. Nå kommer du deg enkelt frem ved å gå via Piren, over brua ved Trondheim Sentralstasjon, eller via fjordpromenaden fra Skansen i Ila.Foto: Mykola Ksenofontov/Visit Trondheim

Svartlamon er en «one of a kind» bydel i Norge. Ta deg en gåtur rundt i dette kunstneriske og fargerike nabolaget og du vil ikke angre. Blomsterpotter av blåseinstrumenter, de tidligere nevnte kunstmaleriene på husveggene, hele hus bygd av gjenbruksmaterialer og en svært rik historie for å nevne noe.

4. Hopp i vannet ved de aller beste badeplassene

Fra sandstrand og svaberg i Korsvika til stupebrett på Brattøra eller ferskvannsbading i Theisendammen. Visste du at det til og med finnes en fin badestrand ute på historiske Munkholmen? Hit går det rutebåt fra Ravnkloa hver time i høysesongen. Der ute kan du legge deg paddeflat på stranda, eller få en omvisning for å lære mer om holmens historie når sola varmer litt vel mye.

Det finnes også flere badeplasser langs Ladestien som er svært populære på finværsdager. På din vei du stoppe for lunsj/middag på Ladekaia eller en matbit i kafeen på Sponhuset. Et godt tips mens du er der, er også å ta turen innom Ringve botaniske hage. Åpent året rundt og helt gratis.

Her får du også ei god liste over andre badeplasser i Trondheim med flere gode bilder hvis du vil se hvordan det ser ut.

På Havet Arena kan du booke ei badstuøkt eller leie ei privat badstu med vennegjengen hele året rundt. Føler du deg ekstra tøff kan du hoppe i sjøen fra sjøbassenget ved Havet Arena. Her er det et luftig svev. Foto: Marius Rua/Visit Trondheim

Kanskje du vil teste badstue på Havet Arena? En badstuøkt på «Havet» gir deg 2,5 timer i badstu og fri tilgang til badefasilitetene, hvor du kan velge mellom å prøve sjøbassenget og hoppe i havet. Her har de toalett, omkledningsrom, sjøbasseng og bar. Gå sammen med hele vennegjengen og lei hele greia, ellers kan du leie deg én plass og dele flytende badstue med andre ukjente.

Korsvika er vakkert til alle døgnets tider. Her kan du nyte sene sommerkvelder med venner, eller ta en dukkert i Trondheimsfjorden. Foto: Adrian Castillo

5. Ta en piknik i det fri, eller besøk Trondheims nye lekestue

Sommerferien betyr late og (forhåpentligvis) solfylte dager med deilige temperaturer og færrest mulig gjøremål. Hva er vel bedre enn å finne seg en grønn oase midt i byen – der man kan legge seg i gresset å lese en bok, sitte på en benk og se på mennesker som farer forbi, eller nyte en piknik med vennegjengen? Vi nevner nydelige parker i fleng; Marinen, Gåsaparken, Festningen, Korsvika, Ilaparken, Stiftsgårdsparken, Skansenparken, Høyskoleparken, Lademoparken, Tillerparken, Finalebanen, and the list goes on...

Visit Trondheim har til og med en toppliste som du kan lese her: Topp 5 parker i Trondheim.

Trondheim har mange grønne oaser hvor du kan lade batteriene til hverdagen starter igjen. Her fra Kristiansten festning. Foto: Borgar Sagbakken, Sit

The List har også laget en egen oversikt over steder å henge som du kan lese her.

I sommer bør du sjekke ut denne perlen, like ved vakre Bakklandet og med en flott utsikt til Nidelva. Foto: Mykola Kosenfontov/Visit Trondheim

Og for all del; legg et besøk til Regnbueparken på Stavne! Norges nest største skatepark har nettopp åpnet i Trondheim og tilbyr 3500 kvadratmeter paradis for alle som liker å leke på hjul. Gå over Stavne bru, så er du der. 

PS: De har ingen SoMe-kanal eller nettside, men Tantes Hage i Elvegata 3 er skjult, «instavennlig» oase midt i byen med utsikt over Nidelva. Her er det åpen kafé og hage på søndager i sommer.

6. Smør ørene inn med balsam og la musikken få hårene til å reise seg

Er du i ditt rette element når du har en plastkopp med øl i hånda, levende musikk på en scene foran deg og gode venner rundt deg? Trondheim leverer.

Sesongen starter med et brak allerede i juni, med Neon-festivalen, tett etterfulgt av Trondheim Rocks. Deretter kommer høydepunktene som perler på en snor, med Olavsfest, Trondheim sommertid, Pstereo, og Festningen, for å nevne noe. Etter studiestart skjer det bare mer og mer utover høsten.

Det er ikke vanskelig å finne ut hva som skjer. På trdevents.no får du en oversikt over nesten alt det som skjer av små og store kultur-happenings, fra de minste til de største.

Sjekk denne fantastiske stemningen i Borggården under Olavsfest! Festdagene pågår fra 28 juli-3.august i år. Foto: Olavsfest

Sjekk denne fantastiske stemningen i Borggården under Olavsfest! Festdagene pågår fra 28 juli-3.august i år. Foto: Olavsfest

Konsertbyen Trondheim lover også ørebalsam hele uka i sommer. Flere av konsert-scenene i Trondheim har nå også gått sammen for å lage en løsning som gjør det enklere for deg å få oversikt over små og store konserter i byen. Sjekk ut: https://www.konsertby.no/

Broadcast har også en oversikt hvis du ikke finner det du leter etter, og billetter finner du stort sett på Ticketmaster.

7. Flyt nedover Nidelva eller ta en kortreist mini-ferie

Få ting er så avslappende som å flyte ned Nidelva i en kajakk i sommervarmen. Perfekt for å få kvalitetstid med en god venn, for å finne roen etter en stressende eksamensperiode, eller kanskje for å finne tonen på første date?

Trondheim Kajakk har selvbetjent kajakk og SUP utleie på Grilstad Marina, Nyhavna og Øysand Camping.

Få, om ingen aktiviteter er så avslappende som å cruise nedover det blikkstille vannet på Nidelva en vakker sommerdag, mens du kan høre padleårene skvulpe i overflaten. Foto: Borgar Sagbakken

Få, om ingen aktiviteter er så avslappende som å cruise nedover det blikkstille vannet på Nidelva en vakker sommerdag, mens du kan høre padleårene skvulpe i overflaten. Foto: Borgar Sagbakken

Har du vurdert Fosen? Løfter du blikket litt, kan du kanskje ta en kortreist mini-ferie til den naturskjønne halvøya? Hit kan du komme deg med buss og ferge. Vil du få adrenalinet til å pumpe, kan du gå den luftige Fosen Via Ferrata, eller Munkstigen. Tar du for eksempel turen til Stokkøya, kan du finne det noen mener er Trøndelags fineste strand. De byr også på herlige sommeraktiviteter som kajakkpadling, SUP-brett (Stand up-paddle), sandvolleyball, med mer.

8. Smak mat fra alle verdenshjørner eller noe helt lokalt

Vil du fylles av inspirasjon og skjemme bort smaksløkene dine? Hos Lager 11 på Sluppen og Olavstorget i Olavshallen kan du gå blant matbodene, smake på ting fra alle verdenshjørner og velge de rettene som passer deg best.

Trøndersk matfestival går av stabelen 1-3. august og er Europas ledende lokalmatfestival. I fjor trakk den vanvittige 200.000 besøkende. Samtidig holdes Bryggerifestivalen, så her får du både oppleve mat og drikke.

Lager 11 har mye matglede og flere arrangementer å by på i sommer. Du finner dem på Sluppen. Foto: Lager 11

PS: Hver mandag serverer flere restauranter i Midtbyen en kvalitetsmiddag til redusert pris mellom kl. 16:00 – 18:30. Prosjektet kalles «Endelig mandag» og du kan lese mer om det her.

9. Finn bruktskatter du ikke visste du trengte, eller gi bort til noen andre

Bryggerekka Bruktmarked arrangeres i Kongens gate allmenning i Kjøpmannsgata hver søndag klokka 11-16 i hele sommer. Gå på skattejakt blant brukte klær, bøker, sykler, LP-plater og mye annet.

Her til venstre ser du to blide studenter som har skaffet seg brukt, men helt fint utstyr som dermed ikke ble kastet. I fjor var det over 800 studenter som fikk gleden av å skaffe seg alt fra en gaffel til et arbeidsbord helt gratis gjennom Restore. Over 50 fikk en sykkel til en billig studentpris. Restore er drevet av den frivillige fine gjengen du ser til høyre. Foto: Sit

Her til venstre ser du to blide studenter som har skaffet seg brukt, men helt fint utstyr som dermed ikke ble kastet. I fjor var det over 800 studenter som fikk gleden av å skaffe seg alt fra en gaffel til et arbeidsbord helt gratis gjennom Restore. Over 50 fikk en sykkel til en billig studentpris. Restore er drevet av den frivillige fine gjengen du ser til høyre. Foto: Sit

Har du eventuelt brukte ting du vil gi bort, eller trenger møbler eller annet til studiestart, kan du sjekke ut den frivillige studentorganisasjonen ReStore sitt arbeid. I samarbeid med Sit jobber de for gjenbruk av fullt brukbare brukte gjenstander.

10. La deg rive med og finn konkurranseinstinktet i deg

Trondheim byr på mange kule aktiviteter på både regnfulle dager og fine dager. Du kan utfordre høydeskrekken i tretoppene ved klatreparken høyt & lavt, kjenne et rush av adrenalin ved Rush trampolinepark, utfordre vennene dine i innendørs 15-hulls minigolf ved Trondheim camping, eller kanskje spille paintball eller Lazer-tag ved Arena Trondheim?

Her hos Trondheim camping har de blant annet 15-hulls innendørs minigolfbane over flere etasjer. De holder til i Folkets Hus, på Cicignons plass. Foto: Trondheim camping

Har du barn, eller er en snill onkel eller tante, er Leos lekeland svært populært og et godt tips hele året.

Bonustips: Her får du studentrabatt i midtbyen.

Vil du ha flere tips? Følg Visit Trondheim på deres nettside, Facebookside og Instagram, og følg også med på Sit.no samt Sit sine sosiale medier-kontoer. Vi i Sit og Visit Trondheim ønsker deg en fantastisk sommer!

lasting