Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. Portalen Treningssenter i Trondheim avvikles sommeren 2025

Portalen Treningssenter i Trondheim avvikles sommeren 2025

Portalen Treningssenter på Solsiden i Trondheim avvikles sommeren 2025. – Det er en lenge planlagt avvikling, og en del av et styrket helhetlig aktivitetstilbud i Trondheim, sier styreleder Monja Lien Jakobsen i studentsamskipnaden Sit.

  • Bjørn Tore Hals
    Kommunikasjonsansvarlig
Kontaktpersoner
  • Monja Lien Jakobsen
    Styreleder
Publisert Oppdatert

Portalen ble Sits tredje treningssenter i Trondheim da det åpnet i 2011. Senteret har vært populært, med mellom 500-1000 trenende studenter hver dag i snitt.

Avviklingen av Portalen var en del av planen for å bygge Øya Treningssenter, som åpner i august i år. Byggingen av det nye senteret ble vedtatt under forutsetning av at leieperioden for Portalen ikke fornyes når avtalen utløper sommeren 2025. Totalt sett vil Sits kapasitet for trening og aktivitet i Trondheim øke med nye Øya Treningssenter.

Styret i Sit gjennomførte en grundig behandling av saken før endelig vedtak, blant annet med en spørreundersøkelse blant 7500 studenter som trener på Portalen.

- Nå gleder vi oss til å åpne Øya Treningssenter, og til å styrke aktivitetstilbudet nært campus Gløshaugen. Vi ser fram til at dagens Portalen-brukere blir kjent med det nye treningssenteret vårt, samt andre aktivitetstilbud som Sit og studentidretten tilbyr,sier styreleder Monja Lien Jakobsen.

Tor-Arne Hetland, direktør for idrett og trening i Sit ser fram til endelig å få åpnet Øya Treningssenter.

- Det blir er et fullskala treningssenter for egentrening med et bredt utvalg av gruppetimer i senterets fire ulike gruppesaler. I tillegg åpner vi en stor sal for Functional Fitness og en helt ny flerbrukshall med løpebane rundt. I tillegg vil senteret ha en 13,5 meter høy klatrevegg, sier Hetland

Øya Treningssenter blir det tredje nye senteret Sit åpner i løpet av to år. Tidligere har Sit bygd nye senter både i Gjøvik og Ålesund, og Sit har ytterligere planer om å styrke treningstilbudet for studentene i Trondheim.

lasting