Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. Monja og Erik valgt som studentrepresentanter i styret

Monja og Erik valgt som studentrepresentanter i styret

Velferdstinget har valgt Monja Lien Jakobsen og Erik Johansen inn til styret i Sit.

  • Kommunikasjonsrådgiver
Publisert Oppdatert
Disse to ble valgt inn som studentrepresentanter under styrevalget tirsdag kveld. Foto: Kamilla Elene Samuelsen

De to studentrepresentantene er valgt for en toårsperiode.

- Samskipnaden er førstelinja

Monja Lien Jakobsen er gjenvalgt etter to år i styret, hvor hun det siste året har vært styreleder. Styreleder for perioden 2024 – 2025 velges av styret på generalforsamling 15. mars

- Etter å ha fått smaken på studentfrivilligheten ønsker jeg å utvide min horisont og bidra der jeg kan for velferden til medstudentene mine. Jeg mener arbeidet som gjøres i Sit er avgjørende for en bedre hverdag for studentene, sier Jakobsen i sitt kandidatskjema til styrevalget.

Med over ti års erfaring som frivillig i ulike prosjekter, klubber, organisasjoner og foreninger kategoriserer Jakobsen seg selv som "over gjennomsnittet engasjert". Hun trekker frem spesielt arbeidet for å bedre studenters psykiske helse, som sin hjertesak.

Forebyggende tiltak er viktig for å forhindre lange køer i psykiatrien og uhelse blant studenter som stadig er et voksende problem. Her har Sit og VT en avgjørende rolle, spesielt for studenter som faller litt mellom to stoler i helsesystemet. Samskipnaden er førstelinja til studentene, og med gode tjenester vil man kunne gjøre en forskjell - her ønsker jeg å bidra!

«En engasjert lånetrønder»

Erik Johansen studerer en master i statsvitenskap i Trondheim, og beskriver seg som «en engasjert lånetrønder fra Hedmarkens dype skoger», i sitt kandidatskjema til styrevalget. Hedmarkingen har bodd i Trondheim i snart fem år, og har engasjert seg i studentfrivilligheten og studentpolitikk.

- Jeg har vært særlig opptatt av utdanningspolitikk og hvordan man utvikler utdanning av høy kvalitet. Jeg har fått øynene opp for hvor viktig det er at studentene har et godt liv både på og utenfor campus for at utdanningen skal bli god, sier Johansen.

Videre viser Johansen til at han har lært mye gjennom å engasjere seg for sine medstudenter. Han har blant annet deltatt i sin linjeforenings komiteer, og senere i styret. I tillegg har han vært leder for Dragvollkjelleren, samt at han har vært aktiv i studentpolitikken som tillitsvalgt på flere nivå.

- Disse erfaringene har bidratt til å gi meg innsikt i hvordan både studenter og frivilligheten på ulike nivå har det, og hvordan de har utviklet seg over tid. Samtidig kjenner jeg godt til utdanningsinstitusjonene, som utgjør Sit sine viktigste støttespillere. Jeg stiller meg til disposisjon som en erfaren, lydhør og engasjert representant, sier Johansen i sitt kandidatskjema.

lasting