Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. En psykt vanlig uke på Studentsenteret

En psykt vanlig uke på Studentsenteret

En psykt vanlig uke er et initiativ fra studentene hvor målet er å bidra til økt oppmerksomhet rundt psykisk helse, samt å senke terskelen til å prate om det.

Publisert Oppdatert

Årets initiativ varer fra mandag 14. mars til søndag 20. mars, og er fylt med aktiviteter og arrangementer som omhandler temaet åpenhet. Alle studenter i Trondheim kan delta på aktivitetene og arrangementene.

Se programmet og meld deg på aktivitetene her.

Økt oppmerksomhet rundt teamet «åpenhet»

Vi må tørre å snakke om ting som er vanskelig. Det å være åpen om psykisk helse krever mot. Realiteten er at mange studenter er redde for å snakke om hvordan de egentlig har det. Ved å være åpen og prate om at studentlivet til tider kan være tøft, så normaliserer at et studentliv er preget av både oppturer og nedturer.

En psykt vanlig uke på Studentsenteret

Vi i Sit ønsker også å være med på initiativet og bidra til økt oppmerksomhet rundt teamet åpenhet. Vi arrangerer derfor en rekke aktiviteter og foredrag på Studentsenteret vårt på campus Gløshaugen. Alle arrangementene er selvfølgelig gratis for deg som student å delta på, og det blir servert kaffe/te og noe digg å bite i!

Mandag 14.mars kl. 14.15-15.00: Åpenhet rundt autisme.

Å ha en autistisk diagnose kan by på både sorg og glede. Kom og hør en personlig og åpen historie om livet med autisme.

Tirsdag 15. mars kl. 16.30-17.45: temakveld – alkohol og psykisk helse.

Lykkepromille arrangerer temakveld om alkoholens påvirkning på vår psykiske helse.

Tor Sæther fra KoRus – kompetansesenter for Rus i Midt-Norge holder et foredrag hvor du vil få svar på hvordan alkohol kan påvirke psyken din. Det vil også bli mulighet til å stille spørsmål og delta på en Kahoot i løpet av ettermiddagen.

Onsdag 16. mars kl. 17.00-20.00: Kveldsåpent på Studentsenteret.

Det blir gratis pizzaservering og koselig stemning!

Torsdag 17. mars kl. 14.30-16.00: En åpen kaffeprat om menn og psykisk helse.

Våre studentlivsrådgivere Eirik Sande og Kristian Drøsshaug snakker om utfordringer knyttet til menns psykiske helse.

«Ved å ha en åpen prat rundt menns psykiske helse ønsker vi å skape bedre forståelse rundt utfordringer mannlige studenter kjenner på og dermed senke terskelen slik at du kan strekke ut en hånd til en kamerat som kanskje trenger det,» sier studentlivsrådgiver Erik Sande.

Fredag 18. mars kl. 13.00-14.00: Sofaprat om følelser med psykolog Hege K. Sætherhaug og studentlivsrådgiver Marianne I. Karlsen.

Følelser er med oss hele tiden. Vi kan alle kjenne på både gode og vonde følelser. Men hva er egentlig følelser? Hvordan kan vi forstå følelsene våre? Og kan vi endre følelser vi ikke ønsker å ha?

Psykolog Hege K. Sætherhaug forteller mer om hva følelser er, og sammen med studentlivsrådgiver Marianne I. Karlsen snakker de om hvordan følelser kan påvirke deg som student.

Kom og bli med – vi håper å se deg på Studentsenteret i løpet av uka!

lasting