Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. Anete (20) er lærling og fikk reise til kokke-OL i Tyskland

Anete (20) er lærling og fikk reise til kokke-OL i Tyskland

Lærlingen Anete Metere fikk lære av sine store forbilder under kokke-OL. Sit utdanner nå hele ni av fremtidens kokker, og er Trøndelags tredje største innen faget.

  • Kommunikasjonsrådgiver
Publisert Oppdatert
Anete Metere (T.h) fikk reise sammen med flere andre lærlinger fra Trøndelag. Her får de servert mat fra det norske juniorlandslaget. Juniorlandslaget vant sølv!!! Foto: Sit

Med stø hånd kutter 20-åringen fargerike grønnsaker til studentene på Dragvoll i Trondheim. Tilbake i hverdagen, men nylig fikk hun fly til Stuttgart i Tyskland for å se sine store forbilder i aksjon.

- Det var en herlig tur, og jeg har blitt kjent med mange nye kokkelærlinger, sier Metere

Lærte av de beste

Metere er 2.-årslærling i Sit, og er blant tolv utvalgte lærlinger fra Trøndelag som fikk være med Asko Servering til IKA Culinary Olympics i Stuttgart i februar. Her fikk hun heie på, og lære av de norske kokkelandslagene.

- Det å få se på landslagene gir inspirasjon og glede til å jobbe enda mer med faget. Jeg gleder meg til jeg er en stolt og ferdig utdannet kokk selv, sier Metere.

Veronica Antonsen er kokk og dedikert veileder for Sit-lærlingene. Hun er svært begeistret for at Metere fikk muligheten:

- Ikke bare får vi være med på reisen fra nysgjerrig på matfaget, til utlærte kokker, men lærlingene gir oss også innblikk i utrolige ting som kokke-OL!, sier Antonsen.

Tredje størst i Trøndelag

Med ni lærlinger innen «restaurantkokk», er Sit den tredje største lærebedriften innen faget i Trøndelag. Bedriften har nylig styrket laget med ytterligere tre lærlinger, som vil jobbe ved kantinene på Gløshaugen, Dragvoll og Kalvskinnet. 

- Vi er utrolig glade for at vi får bidra til å utdanne fremtidens kokker. Lærlingene gjør at vi setter lærling på agendaen hver eneste dag, og det skulle bare mangle at vi bidrar til utdanning, når vi har studenter som hovedkunde

Espen Holm, direktør for campustjenester i Sit.

En av hovedrettene fra seniorlandslaget, Roasted Lamb. Foto: Frøydis Aune Dybdahl, Sit

Kafeleder Snorre Simonsen i Sit er også styreformann i Opplæringskontoret for hotell og restaurantfag. Han er tydelig på at læringer er en investering i fremtiden.

- De bidrar til å opprettholde faglig kompetanse, overføre verdifulle ferdigheter, og sikre at arbeidsstyrken er tilpasset de stadig skiftende kravene i arbeidsmarkedet. Gode pedagogiske tilnærminger er viktig for oss, og arbeidsmiljøet blir mykere av å ha lærlinger, sier Simonsen.

lasting