Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. Å være fysisk aktiv er viktig - spesielt i eksamensperioden!

Å være fysisk aktiv er viktig - spesielt i eksamensperioden!

Er du en av de som utsetter treningen til etter eksamen? Vi gir deg 7 råd til hvordan du kan prioritere fysisk aktivitet og trening i eksamensperioden.

Publisert Oppdatert
Foto: Sit ved Øystein Hermstad

Eksamensperioden er i gang – for mange er dette en stressende tid med mye lesing og stillesitting. Kanskje er du en av de som kjenner deg igjen i å prioritere vekk treningsplanene til etter eksamen er overstått?

Selv om det er en stressende periode, er det viktig å ikke droppe treningen. Hjernen din trenger en pause fra lesingen for å bearbeide kunnskap, slik at du er beredt når det virkelig gjelder. Forskning viser nemlig at trening og fysisk aktivitet har positive effekter på vår hukommelse og konsentrasjonsevne.

Her får du 7 råd til hvordan DU kan prioritere fysisk aktivitet og trening i eksamenstiden:

1. Ta aktive pauser

Frisk luft er godt for både kropp og sjel! Inkluder en hyggelig runde rundt campus eller nabolaget ditt, hopp av bussen litt tidligere eller ta en kveldstur sammen med venner.

2. Planlegg dagen din

Dersom du på forhånd vet at dagen din blir lang, så blir terskelen desto lavere for å droppe treningsøkten. Planlegg dagen din i forkant og legg inn treningsøkter og aktive pauser inn i leseplanen som avkobling.

3. Legg vekk pensum og andre stressfaktorer

Det er viktig å være til stede under treningen – dette er din fritime! Legg vekk pensum, negative tanker og andre stressfaktorer. Sett på favorittmusikken din og bare koble av.

4. Tren sammen med andre

Har du planer om å treffe venner? Dropp kinoen eller kafébesøket, og dra heller sammen på trening. Treningsavtaler er en super måte å få inn sosialt samvær og aktivitet i hverdagen.

5. Delta på gruppetime

Hvis du synes det er vanskelig å planlegge egentreningsøkter, hva med å dra på en gruppetime? Fordelen med en gruppetimer er at tidspunktet og opplegget allerede satt, alt du trenger å gjøre er å møte opp.

Book gruppetime

6. Spist sunt og sov godt

Kosthold og søvn er viktig! Spis sunt og variert. Unngå for mye koffein og drikk heller vann. Oppretthold et godt søvnmønster ved å stå opp og legge deg til samme tid hver dag. Da vil du føle deg mer opplagt og klar for å ta fatt på dagens eksamensforberedelser.

7. Meld deg på PT-intro

Trenger du litt ekstra treningsmotivasjon under eksamensperioden? Alle våre treningsmedlemmer har mulighetene til å bestille en gratis introduksjonstime med en av våre dyktige PTer.

PT-intro varer i 25 minutter og i løpet av timen vil du få gode råd om hvordan du kan gå fram for å trene mest mulig effektivt.

Book PT-intro

God trening og lykke til med eksamen!

lasting