Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. 5 tips til hva du kan gjøre for å skape en balansert hverdag

5 tips til hva du kan gjøre for å skape en balansert hverdag

Føler du på at alle andre rundt deg takler studiet så mye bedre enn deg? Her får du fem gode tips.

Publisert Oppdatert
Foto: Sit | Kristian Thorsen

Å være student innebærer at du skal prestere på flere arenaer – både faglig og sosialt. Du er på en måte din egen sjef og dermed ansvarlig for å styre din egen tid. Det er helt opp til deg å finne tid til lesning, møte studievenner og delta på alt annet gøy som skjer i studiebyen din.

Vi vet at det kan være vanskelig å få kabalen til å gå opp i enkelte perioder, men desto viktigere er det at du investerer tiden i ting som gir deg energi. Ved å investere i ting som gir deg energi, så legger du til rette for en balansert studenthverdag. En studenthverdag som ikke er styrt av jaget etter å prestere, men som er styrt av opplevelser eller aktiviteter som gir deg påfyll og giv.

En ABC til bedre livskvalitet og psykisk helse

Føler du på at alle andre rundt deg takler studiet så mye bedre enn deg? Eller kanskje sliter du med å takle presset av stadige innleveringer og eksamener?

Vit at du ikke er alene, og at det finnes grep du kan ta selv og hjelp du kan få utenfra for å få det bra igjen. Dette kan være å holde deg i fysisk aktivitet, være sosial, eller gjøre noe som føles meningsfylt. Sit har et samarbeid med Hodebra, som driver en folkehelsekampanje med en ABC for hvordan du kan oppnå bedre livskvalitet og psykisk helse.

Les om ABC for god psykisk helse

Meningsfulle råd fra våre rådgivere

Våre rådgivere og helsesykepleiere er bare en samtale unna! De snakker med studenter hver dag om studentlivets opp- og nedturer. De har samlet fem gode tips til hva du kan gjøre for å ha det bra med deg selv i hverdagen:

Vær god med deg selv

Legg inn pauser i hverdagen, hvor du tillater deg å finne roen og nyte studietiden. Ikke fyll hele dagen med forpliktelser, men gi deg selv litt pusterom.

Engasjer deg

Bli med på noe du ikke har prøvd før! Ikke bare blir du kjent med nye mennesker, du kan også kanskje finne en ny interesse eller hobby. Og husk – hvis du finner ut at den aktiviteten ikke var helt for deg allikevel, så kan alltids stoppe og heller prøve andre ting.

Vær tålmodig med deg selv

Det sies at studietiden er den beste tiden i livet, men ikke bli stressa hvis du ikke føler på det enda. Du må gi deg selv tid til å komme litt inn i det, finne din plass og finne ut av hva du trives med.

Send oss en epost

Ta initiativ – og si hei!

Løft blikket og si «hei!» til de du møter på din vei. Ikke vær redd for å snakke med noen du ikke kjenner. Det kan bli et fint møte, kanskje til og med et vennskap, og det betyr også mye for den du tar kontakt med.

Fokuser på det du har fått til

Prøv å ikke sammenligne deg med andre, med mindre det gir deg indre motivasjon. Fokuser heller på det du faktisk har fått til, enn det du enda ikke har rukket å gjøre.

lasting