Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Artikler>
  3. 5 tips til god studentøkonomi

5 tips til god studentøkonomi

Er det mulig å leve bare på studielånet?

Publisert Oppdatert
Studenter på kurs
Studenter på kurs - Foto: Sit

Sjekk hva du bruker penger på!

Er du redd for hva du vil finne hvis du sjekker kontooversikten din? Det må du ikke være! Selv om det kan være en tøff øyeåpner, så vil det også gi deg en god oversikt over hva du bruker penger på hver måned.

Sett opp et realistisk og oppnåelig budsjett

Det er helt opp til deg hva du vil bruke pengene dine på, men det kan være lurt å sette opp et månedsbudsjett. Det viktigste er at du setter opp et budsjett som er realistisk og passer til din livstil. Ønsker du å spare? Gjerne sett av litt penger i måneden på en egen sparekonto. Sett opp et fast trekk fra brukskonto i måneden, slik at du ikke bruker de opp på andre ting.

Det finnes flere nyttige apper du kan bruke for å sette opp eller så kan du benytte deg av gode, gamle Excel!

Deltidsjobb er gull verdt

Det skal godt gjøres å overleve på studielånet fra Lånekassen. Å få seg en deltidsjobb er for mange gull verdt! Ikke bare får du litt ekstra inntekter i lomma hver måned, du får også viktig jobberfaring som du kan putte på CVen din.

Mat – det trenger ikke være dyrt spise

Når du er student, så er ofte den største utgiften etter husleie, mat. Ta handleturen 1-2 ganger i uken – ikke bare får du planlagt hva du skal spise, men du slipper også å ende opp med 3-4 ting i kurven som du egentlig ikke skulle ha.

Matbutikker varierer veldig på pris! Last ned appen Mattilbud for å finne ut hvor varene på handelisten din er billigst. Good to Go-appen – få oversikt over hvilke matbutikker og restauranter som gir bort mat de ellers ville kastet.

Du trenger ikke kjøpe alt nytt

Tenk gjenbruk istedenfor alt nytt! Hva med å arrangere en morsom byttedag med venner? Kjøp brukte møbler, skolebøker eller klær – du har gode sjanser for å finne skjulte skatter (til en billig penge) på både Finn og Tise.

Vil du ha flere råd og tips til hvordan du kan overleve på studielånet?

Vi arrangerer digitale kurs i Studentøkonomi.

Sjekk ut kursene våre her