Skibuss til Meråker

Foto: Unsplash / Ash Gerlach

Det kan være tiltakskrevende å komme seg ut i fjellet og til andre naturområder utenfor Trondheim når du er student. Ingen tilgang på bil og lite penger til overs for å bruke på offentlig transport er kanskje noe av det som stopper deg.

Vi i Sit ønsker å senke terskelen for å komme seg ut i flotte fjell- og naturområder nært Trondheim. Sammen med Meråker Alpinsenter arrangerer vi direkte busstransport til og fra fjellbygda Meråker, hver helg så lenge snø og værforholdene er gode nok. For å bli med på bussen må du betale en egenandel på 100kr. Påmelding er bindende.

Når og fra hvor går bussen?

Bussen vil gå fra forsiden av Hovedbygget på NTNU Gløshaugen kl. 08 og deretter direkte til Meråker. Bussturen tar ca. 1t og 30 min. Alpinsenteret åpner kl. 10 og stenger kl. 16, både lørdag og søndag. Bussen kjører tilbake til Trondheim kl. 16.15. Ved for dårlig vær eller for få påmeldte vil vi kunne avlyse 2-3 dager før avreisetidspunkt. Da vil du få refundert egenandelen på 100kr.

Hvorfor Meråker?

I Meråker finner du godt preparerte skiløyper og et alpinsenter hvor du kan velge mellom en rekke aktiviteter, uansett om du aldri har stått på ski før eller er en dreven skikjører. Ønsker du å stå på slalom eller brett så selger Meråker alpinsenter dagspass for studenter til 290kr.

Trenger du å leie utstyr?

Lei gratis utstyr hos NTNUI Bumerang. De holder til midt på Moholt studentby og har alt av sport- og turutstyr!

Denne aktiviteten passer for deg som

  • ønsker å møte andre studenter,
  • ønsker å oppleve trøndersk natur og prøve vintersport.
  • ønsker å bruke minst mulig tid og ressurser på reising og planlegging.