Trondheimssommer? Dette kan du finne på!

Foto: Mykola Ksenofontov | Visit Trondheim
Foto: Mykola Ksenofontov | Visit Trondheim

Trondheimssommer? Dette kan du finne på!

I sommer er det mye morsomt du kan finne på i Trondheim. Vi gir deg våre beste tips til hvordan du kan få tidenes Trondheimssommer!

Nå er jo Trondheim en nydelig by året rundt, men alle vet at jordkloden blir et enda mer magisk sted å være på sommeren. I sommer er det mye du kan finne på – både midt i den boblende gryta og litt utenfor. 

Festivalsommer i Trondheim

Foto: Wendy Wei | Pexels

Er du i ditt rette element når du har en plastkopp med valgfri drikke i hånda, levende musikk på en scene foran deg og gode venner rundt deg? Da vil du ha det som plommen i egget i Trondheim i sommer! Ta turen til Festningen for å oppleve trønderrock på sitt beste med Åge Aleksandersen under Olavsfesten 3. august, opplev selveste Justin Bieber under Trondheim Sommertid 7. august, eller nyt fine sommerkvelder på magiske Marinen under Pstereofestivalen 19.-20. august.

Se alt som arrangeres i sommer

 

De beste badeplassene

Foto: Mykola Ksenofontov | Visit Trondheim

I Trondheim finnes mange muligheter for de som trives best i vann på sommeren – fra sandstrand og svaberg i Korsvika til stupebrett på Brattøra eller ferskvannsbading i Theisendammen. Visste du at det til og med finnes en fin badestrand ute på historiske Munkholmen?

Andre badeplasser du kan sjekke ut:

  • Lianvatnet
  • Haukvatnet
  • Fjordpromenaden
  • Kyvannet
  • Estenstaddammen
  • Ringvebukta
  • Brænnebukta

 

Ta en dagstur ut til historiske Munkholmen

Foto: Mykola Ksenofontov | Visit Trondheim

Apropos Munkholmen... Du kan jo bare ikke bo i Trondheim og ikke ta turen ut til selveste Munkholmen! Hit går det rutebåt fra Ravnkloa hver time mellom kl. 10-17 fra 1. juni til 14. august. På Munkholmen kan du spise lunsj, nyte fersk bakst, få en omvisning for å lære mer om holmens historie, eller legge deg paddeflat på stranda midt i Trondheimsfjorden. En perfekt og helt unik liten dagsutflukt!

Se hva som skjer på Munkholmen

 

Kreativ kos på Paint’n Sip

Planlegger du en datenight eller en kveld med vennegjengen? Få en kreativ og avslappende kveld på Paint’n Sip! Stress ned etter en heftig eksamenstid med penselen i den ene hånda og et glass med god drikke i den andre. En super sosial aktivitet, og fint for å bli kjent med andre!

I sommer skal Paint’n Sip ha flere åpne arrangementer på Bror Bar og Work Work. Her kan du som student delta til rabattert pris (290,- pr. student).

Book tid til Paint’n Sip

 

Aktiv sommer i naturen

Foto: Mykola Ksenofontov | Visit Trondheim

Er du en av de som trives best ute i naturen, vil ikke Trondheim skuffe i sommer. Bymarka byr på fjelltopper som Geitfjellet og Storheia, hvor du kan kjenne svetteperlene i panna på vei oppover, og bli belønnet med en fantastisk utsikt over Trondheim. Eller hva med å gå til toppen av Våttakammen og sove under åpen himmel? En overnatting i hengekøye ved Kobberdammen er også nydelig! Mangler du turutstyr, kan du låne det gratis hos en utlånssentral.

Søker du en spasertur med litt lavere puls, er Ladestien og Estenstadmarka helt perfekt. Disse turstiene egner seg dessuten godt om du har med deg en liten krabat i barnevogn.

Oppdag flere turløyper

 

Nyt late dager i parken

Foto: Mykola Ksenofontov | Visit Trondheim

Sommerferie betyr late og (forhåpentligvis) solfylte dager med deilige temperaturer og færrest mulig gjøremål. Dette er tiden for å nyte fine dager i parken eller nede ved sjøen, for deg selv eller med gode venner. Få med deg en gjeng på et slag kubb ved Festningen, dra på piknik med engangsgrill i Korsvika, eller legg deg nede på Marinen og les en god bok.

 

Padle ned Nidelva i kajakk

Foto: Trondheim Kajakk

Ingenting er så avslappende som å flyte ned Nidelva i en kajakk i sommervarmen. Perfekt for å få kvalitetstid med en god venn, for å finne roen etter en stressende eksamensperiode, eller kanskje for å finne tonen på første date?

I sommer kan du få -10% studentrabatt ved bruk av koden SOMMERIKAJAKKEN hos Trondheim Kajakk.

Senk skuldrene, nyt padleturen og husk solfaktor!

 

Kortreist miniferie utenfor Trondheim

Foto: Clem Onojeghu | Pexels

Fosen er en av mange øyperler utenfor Trondheim. Lengter du etter å komme deg litt bort fra hverdagen, kan du sette deg på historiske Fosenferja og få noen fine sommerdager på naturskjønne Fosen. Her kan du blant annet gå Fosen Via Ferrata – en luftig klatresti som garantert får adrenalinet til å pumpe.

Stokkøya er også et nydelig sted som byr på mange herlige sommeraktiviteter som kajakkpadling, SUP, sandvolleyball eller bading på det mange mener er Trøndelags fineste strand. Hit kommer du deg med buss fra Trondheim.

 

Ta turen innom Studentsenteret

Studentsenteret holder åpent og studentvertene skal arrangere mange spennende aktiviteter i sommer. Følg Sit Trondheim på Instagram for å få med deg hva som skjer her!

 

Vi i Sit ønsker deg en fantastisk sommer i Trondheim!