Sommerferie i Gjøvik? Dette kan du finne på!

Foto: Fredvikafestivalen
Foto: Fredvikafestivalen

Sommerferie i Gjøvik? Dette kan du finne på!

I sommer er det mye du kan finne på i Gjøvik, både til sjøs, til fjells og i byen. Vi gir deg våre beste tips til hvordan du kan få tidenes Gjøviksommer!

 

Nå er jo Gjøvik et herlig sted året rundt, men alle vet at jordkloden blir et enda mer magisk sted å være på sommeren.

 

Festivalsommer i Gjøvik

Foto: Fredvikafestivalen

Det skal ikke stå på underholdningen i Gjøvik i sommer!

Fredvikafestivalen fra 24.-25. juni sies å være den fineste musikkfestivalen langs Mjøsa, og i år kan du oppleve både Astrid S, Matoma, Big Bang, Chris Holsten og mange flere her. Den 20. august arrangeres også Sammarsfesten i bakgården på Kaffka for tredje gang. Her har du sjansen til få en stemningsfylt kveld med lokale stjerner på scenen.

Hovdetoppen kan du blant annet få oppleve Daniel Kvammen 8. juli og DumDum Boys 16. juli, eller få trent lattermusklene på standup med Martin Beyer-Olsen den 12. august.

 

Se alt som skjer i Gjøvik i sommer og kjøp billetter

 

Aktiv sommer i naturen

Foto: Pexels

Synes du livet er best ute i naturen? Da vil du trives som plommen i egget i Gjøvik i sommer! Her finnes det flust av fine turløyper og idylliske utkikkspunkter.

Ramberget er et populært turmål på et høydedrag nord for Gjøvik. Her blir du belønnet med en helt enestående utsikt over glitrende Mjøsa. Pssst: trenger du content til Instagram, kan du knipse et bilde i husken på toppen! Mjøspromenaden byr på en roligere spasertur hvor du kan gå eller sykle langs båthavner, badeplasser og flotte grøntområder.

Eller hva med å ta med en hengekøye og sove ute i naturen en natt? På BUA kan du låne gratis turutstyr hvis du mangler noe.

Se flere turforslag

 

Lei en badstu nede ved Mjøsa

Foto: Aleksander Rostad

Konseptet med badstu ved havet har blitt veldig populært – også i Gjøvik. Friluftshuset i Fredevika ligger helt nede ved Mjøsa. Her kan du få deg en avslappende badstuøkt i nydelige omgivelser. Hopp ut i vannet og pil inn i badstua for å få i deg varmen når du kommer på land. Du kan kjøpe enkeltbillett til åpen badstu, eller få med deg noen venner og leie hele badstua i to timer.

Book badstu

 

Oppdag de beste badeplassene

Foto: Aleksander Rostad

Fastland Friluftsbad er uten tvil den mest populære badeplassen i Gjøvik. Her har du både stupetårn, sandvolleyballbane, tennisbaner, griller og generelt alt du trenger for en perfekt dag på stranda.

Andre fine badeplasser i Gjøvik er Rambekkvika, Bråstadvika og naturiststranden Glomstadbukta.

 

Få med deg det som skjer i Gjøvik sentrum

Liker du å være der det skjer, bør du ta turen til Gjøvik sentrum i sommer. Det blir blant annet nattåpent med super sommerstemning, mange gode tilbud, underholdning og aktiviteter den 23. juni.

Den 20. august starter Bylivsdagene i Gjøvik. Dette er kommunens byfest til innbyggerne og nye studenter i Gjøvik. Her venter to uker med massevis av aktiviteter og opplevelser, konserter og mye annet!

 

Hent fram konkurranseinstinktet i sommer

Foto: Pixabay | Pexels

Få med noen venner på et slag kubb i parken, frisbeegolf på Øverby, en padelkamp hos Fun Padel Gjøvik, eller en tenniskamp på banen til Gjøvik Tennisklubb.

 

Vi i Sit ønsker deg en fantastisk sommer i Gjøvik!