5. juni markeres verdens miljødag, organsisert av FNs miljøprogram. Ett av FNs bærekraftsmål har det konkrete delmålet at matsvinnet per innbygger skal halveres innen 2030. Dette tar Sit på alvor!
På alle våre spise -og utsalgssteder gjøres det daglige grep for å redusere matsvinn. Vi har innført mat på vekt som bidrar til at alle kan forsyne seg med den mengden mat de ønsker. På våre kjøkken brukes gårdagens brød til å lage krutonger, eller poteter til jevning av supper. Alle våre salatbuffeter er så godt som plantebaserte og vi har fokus på å ha minst en vegetarisk rett i varmmatbuffeten. Når bananene i kiosken begynner å bli brune, gir vi dem videre til våre kaffebarer som lager deilig bakverk, eller til Stilken, hvor bananene blir brukt i smoothie.
På vår pop up serveringsenhet Stilken, får du kun plantebasert mat. Et utvalg av disse produktene finnes også nå i våre to Rápido-kiosker.
En av våre nyeste leverandører på mat, Mer Enn, lager bakverk på grønnsaker som ellers ville blitt kastet.
Les mer om Sit Kafes tiltak for miljø og bærekraft - Prosjekt Minus
Sammen med sine kolleger gjør Kristian Meland på Element daglige grep for å redusere matsvinn.