Realistiske mål er nøkkelen for å komme i gang med treningen!

Foto: Sit
Foto: Sit

Realistiske mål er nøkkelen for å komme i gang med treningen!

Er et av dine nyttårsforsett at du skal begynne å trene? Vi gir deg gode tips til hvordan du kan komme i gang med treningen og holde treningsmotivasjonen oppe igjennom hele året. 

Nyttår er en periode på året hvor kanskje du og mange andre tenker at nå er det er «alt eller ingenting». Glem den tanken! Her er våre 5 beste tips til hvordan få en god start på treningen og holde motivasjonen oppe igjennom året: 

1. Ta deg tid

Det handler om din kropp og din helse – å holde seg i fysisk aktivitet er bra for deg. Det å trene og holde seg i fysisk aktivitet trenger ikke å ta så lang tid, det handler bare om å ta seg litt tid. Finn ut hva som passer best for deg og din hverdag!

2. Sett deg et mål og lag en plan

Sett deg realistiske mål for hva du ønsker å oppnå. I en travel hverdag kan det i tillegg være lurt å lage en liten plan for når du tenker å trene, hvis ikke kan du fort glemme eller droppe det. Har du laget en liten plan for den kommende uken du har foran deg er sannsynligheten for at du gjennomfører betydelig større.

3. Få hjelp til å komme i gang

Er du usikker på hvor du skal starte eller hva du skal gjøre? En av våre treningsveiledere kan hjelpe deg med å komme i gang og ikke minst være en hjelpende hånd på veien mot å nå målet ditt – enten du trenger en skreddersydd plan eller om du bare trenger noen tips og veiledning.

4. Lag en avtale (med en venn eller meld deg på gruppetime)

Avtal en treningsøkt med en venn eller kollega. Det å ha en avtale gjør at det er mye vanskeligere å droppe treningen, fordi du føler deg mer forpliktet til å møte. Det å trene sammen med en venn er jo en perfekt måte å være sosial på samtidig!

5. Trening skal være gøy!

Trening skal ikke bare være noe du føler at du må gjøre. Finn noe du liker, tren noe som gjør at du føler mestring og kan ha det gøy. Enten om det er dans, løping, sykling, styrketrening eller noe helt annet. Det viktigste er at du finner det som passer for deg og at det er noe du har lyst til å gjøre!

God trening!