Potet - sunn og bærekraftig

Potet - sunn og bærekraftig

Visste du at poteten både er bra for helsen, økonomien og miljøet? Student David viser oss sin beste oppskrift!

Poteten har masse gode næringsstoffer, og en av de viktigste kildene til C-vitamin vi har. Den etterlater seg også et svært lavt Co2-avtrykk når den produseres!

Ingen grunn til å la være å spise poteter. Her er student David Molinas beste potetoppskrift! Digg!

Mexican style potatoes:

2 spiseskjeer vegetabilsk olje 
2 kopper skrelte poteter i terninger 
1/3 kopp løk i biter 
1 finhakket serrano pepper eller jalapeño 
1 1/4 kopp hakkede tomater 
Salt etter ønske

Slik gjør du:
Varm olje i en stor gryte, på middels varme. 
Når oljen er varmet opp, brun potetene rundt 8-10 minutter. Rør jevnlig så de ikke blir brent. Potetene skal være jevnt brune. 
Ha i løken, rør i gryta og la det steke i ca 3 minutter. Løken skal være lys og gjennomsiktig. 
Ha i pepper, og stek y ytterligere 2 minutter. Rør om av og til. 
Ha i de kuttede tomatene, og salt etter smak. Rør forsiktig alt sammen 1 - 2 minutes før servering. 

Tips: server potetene med varme maistortillas og litt koriander og fetaost på toppen - skikkelig digg, og veldig sunt!