Noe på hjertet? Snakk med en student!

Foto: Sit | Nicolai Sivesind
Foto: Sit | Nicolai Sivesind

Noe på hjertet? Snakk med en student!

Det kan være mye god hjelp i å snakke med en annen student om tanker, følelser og reaksjoner i studenthverdagen. Derfor lanserer vi tilbudet «Snakk med en student»!

I løpet av studietiden opplever mange at de kunne trengt en person å snakke med. Det er ikke alt man ønsker å snakke med familie eller venner om – og da kan det være fint å møte en nøytral person som vet litt om det å stå i liknende situasjoner. Derfor har vi nå startet samtaletilbudet «Snakk med en student»! Her kan du komme og ha en uformell og trygg prat med en annen student som er oppriktig interessert i å høre hva du har på hjertet, og som har taushetsplikt.

 

Når du trenger noen å snakke med

Tenker du noen ganger at det kunne være godt å snakke fortrolig med en i samme situasjon som deg? En som ikke kjenner deg fra før, og som du vet at ikke forteller noe fra samtalen videre?

«Snakk med en student» er et tilbud som er utviklet i samarbeid med Sit Råd. Målet med tilbudet er å gi deg som student et sted hvor du kan lufte tankene dine og møte forståelse og støtte.

Book en samtale her

«"Snakk med en student" er ett av mange tiltak som skal fremme god psykisk helse blant studentene. Her kan du komme og snakke med noen i samme situasjon som deg om det du har på hjertet, enten det er en klinsj med en venn, at du er ny i byen og spent på studenttilværelsen, eller kanskje at du er stresset før en eksamen eller et intervju. Det skal være litt som å snakke med en venn. Uformelt, men trygt.»

- Ragnhild Frengen Wetting, helsesykepleier i Sit

 

Verdien av en god prat

Det beste du kan gjøre når du har det vanskelig er å snakke med noen. Ved å sette ord på det du bekymrer deg for eller grubler på, får du sortert tankene dine. Dette kan igjen redusere følelsen av stress og kaos i hodet. Å snakke med noen om det du føler på kan dessuten få deg til å føle deg mindre alene.

Hos «Snakk med en student» møter du en likeverdig samtalepartner som selv er student og som lytter, som kan gi deg generelle råd om å mestre hverdagen og som kan hjelpe deg å orientere deg i de ulike tilbudene du har gjennom Sit.

Foto: Sit | Nicolai Sivesind. Fra venstre: Maria L, Nina, Anna, Julie og Maria S.

Book time til samtale

«Snakk med en student» er et tilbud vi ønsker å teste i tiden fremover. Vi opererer med lav terskel og kort ventetid. Her får du time raskt, og ingen problemer er for små til at du kan ta kontakt.

Er student i Trondheim, kan du få time til samtale over video eller ved fysisk oppmøte på en av våre tre lokasjoner:

Drivhuset, Olav Tryggvasons gate 48

  • Onsdager mellom kl. 09–15
  • Fredager mellom kl. 09–15

Dragvoll, Bygg 2, nivå 3, rom 2334

  • Torsdager mellom kl. 12–18

Gløshaugen, Studentsenteret, Gamle kjemi

  • Hverdager mellom kl. 16–19

Time til samtale må bookes på forhånd i bookingkalenderen.

Se ledige timer og book tid her

 

Velkommen til samtale hos oss i «Snakk med en student». Vi gleder oss til å treffe deg!