Lag skikkelig god kaffe på en enkel måte!

Lag skikkelig god kaffe på en enkel måte!

Norges beste barista blant samskipnadene, Bojan, viser oss hvordan vi kan lage skikkelig god kaffe på en enkel måte!

Dette trenger du:

  • kaffefilter
  • kanne
  • kaffevekt
  • kvern
  • fersk kaffe (spør baristaen)
  • hellekanne – den smale lange tuten er perfekt å helle en fin og jevn stråle med
  • skje 
  • V60 trakt
  • stoppeklokke

Kverningsgrad er litt finnere en filtermalt.
Bojan bruker 24 g kaffe og 400 g vann.
(60 g per liter)

Sett filteret i trakten og trakten på kanna. Skyll filteret med oppkoket vann, da unngår du papirsmak og utstyret blir forvarmet. Ideell vanntemperatur bør være mellom 90º C - 93º C.

Hell malt kaffe i filteret.

Hell på ca 70 g vann og start timer.

Rør i kaffen med en teskje slik at kaffen fruktes. La kaffen svelle i 30 sekunder.

Hell rolig opp til 200 g vann. La vannet synke nesten helt ned. Hell opp til 300 g ved 1,5 min. 
La vannet synke igjen. Hell opp til 400 g ved ca 2,5 min.

Total bryggetid, ca 3,5 - 4 min. Tar det lengre tid kan du justere kverningsgraden til litt grovere. Går det for fort, stiller du den finere.

 

Værsågod – nyt kjempegod kaffe!