Hva er annerledes i Sit Bolig under pandemien?

Tone Harbakk
Tone Harbakk

Hva er annerledes i Sit Bolig under pandemien?

Her er en oversikt over endringer i våre tilbud og rutiner i forbindelse med Covid-19-utbruddet.

Vi i Sit er opptatt av å fortsatt være tilstede for alle våre beboere, samtidig som vi vil gjøre vårt for å bidra til å bremse spredningen av coronaviruset. Det har ført til at noen tjenester er begrenset eller midlertidig stanset, mens nye har oppstatt andre steder.

  • Renholds- og driftsavdelingen jobber som vanlig, så du får fortsatt den hjelpen du trenger dersom noe skjer i boligen din i denne perioden. Vi gjennomfører derimot ikke ukentlige renholdsbesøk så lenge pandemien varer. Men, rengjøring av alle flater er et viktig ledd i bekjempelsen av virusutbruddet, og derfor oppfordrer vi alle sammen til være ekstra nøye med å gjøre rent både ofte og grundig. Renholdsjekker ved utflytting går som vanlig.
  • Skal vi besøke en bolig, tar vi nå alltid kontakt først for å høre om noen i boligen sitter i karantene. Hvis det er tilfelle, prøver vi å finne en god løsning på hvordan vi skal løse oppdraget sammen. Vi tar kontakt på telefon eller e-post, så følg med der (og pass på at du har oppgitt riktig e-post og telefonnummer) hvis du har bedt om hjelp fra oss.
  • Hvis du er en internasjonal student som har blitt oppfordret til å reise til hjemlandet, ta kontakt med oss for å høre hvilke løsninger som er tilgjengelige.
  • Sit har et samtaletilbud på telefon til deg som trenger noen å prate med. Du finner informasjon på www.sit.no/helse/samtale.
  • For hyppige oppdateringer på de ulike tilbudene Sit iverksetter for dere som må holde dere hjemme, som samtaler med våre rådgivere, hjemmetrening, vekketjenester, og mer til:

Husleie og oppsigelsestid

Sit er velferdsorganisasjonen til alle studentene i Gjøvik, Ålesund og Trondheim. Derfor er vi opptatte av at løsninger som skal hjelpe studentene våre i denne utfordrende tiden må treffe så mange som mulig. Å redusere husleie eller oppsigelsestid for de som bor i en Sit-bolig vil hjelpe noen få studenter på bekostning av mange, siden all Sits inntekt går tilbake til studentene i form av gratis eller subsidierte velferdstilbud, som tannhelserefusjon, psykolog, helsesøster, kurs, m.m.

Sit vil derfor nå ikke tilby reduksjon i husleien, eller forkortet oppsigelsestid. I stedet jobber vi sammen med alle landets studentsamskipnader og Norsk studentorganisasjon for at staten skal komme på banen med gode, brede ordninger som kan hjelpe alle studentene som opplever en tøff tid akkurat nå.

Her er informasjon fra Folkehelseinstituttet om koronaviruset og hva du skal foreta deg: