Hei student – velkommen hjem!

Audhild Kvam, administrerende direktør i Sit, ønsker alle studenter hjertelig velkommen hjem! | Foto: Øystein Eugene Hermstad
Audhild Kvam, administrerende direktør i Sit, ønsker alle studenter hjertelig velkommen hjem! | Foto: Øystein Eugene Hermstad

Hei student – velkommen hjem!

Endelig er du her! Vi har gledet oss til å ta deg imot og ser frem til et semester hvor du og dine medstudenter endelig igjen kan fylle byen og campus med studentliv!

Ja, så var du plutselig i Ålesund. Kanskje har du vært ålesunder i noen år eller kanskje er du helt ny i byen. Uansett om du er fersk student eller har vært student før så skal du vite at vi i Sit er her for deg!

Sit + deg = et meningsfullt studentliv

Sit er studentsamskipnaden her i byen. Vårt samfunnsoppdrag er å skape, skreddersy og tilby studentene i byen gode velferdstilbud som bidrar til en enklere og tryggere studenthverdag.

Gjennom tilbudene våre skal vi bidra til at du opplever mestring og at studentlivet ditt er meningsfullt – både i- og utenfor forelesningssalene.

Her for deg som student i Ålesund

Sit har et mange tilbud til deg som studerer i Ålesund. Vi har studentboliger, treningssenter og kantina på campus. I tillegg til dette tilbyr vi gratis kurs og samtaler med studentlivsrådgiver og psykolog.

Også har vi Banken! Studentenes egen storstue på campus. Kom innom for en kaffe, spillkveld eller en temafest. Det er kanskje Sit som eier bygget, men det er dere, studentene, som er hjertet i Banken og som fyller det med liv og aktivitet.

Yrende campusliv

Når vi nå går inn i dette høstsemesteret så legger vi 3 veldig annerledes semestre bak oss. Korona-pandemien har påvirket oss alle – og studentene har virkelig fått kjenne på kroppen de utfordringene som kommer med en tidvis heldigital studenthverdag.

Hver gang vi spør dere, studentene, hvordan dere har hatt det og hva dere har savnet når det har stått på som verst med sosial distansering og forelesningssal i senga, så er dere ganske samstemte: dere savner hverandre! Dere savner fysiske møteplasser, de uformelle, sosiale møtene på vei fra forelesningssalen til biblioteket, dere savner lunsj rundt et fullsatt bord i kantina, så kalte intim-vors med 7 personer i en 2-seter under fadderuka og dere savner muligheten til å pirke sidemannen på skuldra for å spørre «…skjønner du hva dette betyr?».

Det er derfor vi gleder oss ekstra mye til å tilby dere trygge, sosiale, fysiske møteplasser denne høsten.

Velkommen hjem!

Foran deg står ei spennende tid med fadderuker, nye venner, kollektivliv og kollokviegrupper. Du kommer til å møte venner du vil ha for resten av livet og kanskje møter du den store kjærligheten også. Du kommer til å ha enorme oppturer, eventyr og gleder. Du kommer også til å møte på hindringer, utfordringer og kanskje et knust hjerte eller to. Også kommer du til å ha hverdag – skjønn, helt vanlig hverdag. Med studier, trening, studentfrivillighet, jobb og «bare være».

Så, kjære student – velkommen hjem! Velkommen til Ålesund og velkommen til Norges vakreste studieby. Uansett hva studietiden din bringer, vil vi i Sit til å være her for deg!

 

Varm hilsen på vegne av alle oss i Sit,

Audhild Kvam

Administrerende direktør