Gjenbruk av møbler

Gjenbruk av møbler

Nå kan de brukte møblene dine få nye eiere! Vi har inngått et samarbeid med en gjenbruksbutikk for å bidra til at det kastes mindre brukbare møbler som kan gjenbrukes av andre studenter. 

Hva er det som skjer?

Nå kan du endelig gi bort møbler, glass, kopper og sølvtøy som du ikke får med deg når du flytter. Sit har inngått et prøvesamarbeid med de fine folkene fra gjenbruksbutikken Transit for å prøve å redusere mengden møbler og nyttige husholdningsting som blir kastet på våre studentbyer hvert år.

Gjenbruksbutikken Transit tar gjerne imot det du vil gi bort, så lenge du tror det kan ha verdi for andre. Noen møbler kjøper de også, men kun i de tilfellene hvor det er avtalt på forhånd.

Tar Transit i mot hva-som-helst?

Nesten. De tar ikke imot senger eller madrasser. Og ikke klær og sånt. Bare ting til huset.

Hvordan får jeg kontakt med Transit?

Du sender en e-post til post@transit.shop eller ringer 400 30 800. Telefonen er betjent hverdager mellom kl. 9.00 og 18.00.
For raskest mulig håndtering av henvendelsen din tar du med det følgende i e-posten du sender: Mobilnummer, adressen du bor på (inkludert etasje), en kort beskrivelse av det du ønsker å gi bort (størrelse, vekt, antall, o.l.), og aller helst et bilde også.

Hvor ofte hentes det på studentbyen min?

I utgangspunktet har vi avtalt at Transit henter møbler osv. fra våre studentbyer på tirsdager mellom 9.00 og 15.00 og fredager mellom 14.00 og 19.00. Det er også mulig å avtale henting på andre dager.

Så, hva skjer med tingene mine etter at jeg har gitt dem til Transit?

Fra 9. til 13. august har Transit pop-up-butikk på Moholt studentby, hvor nye, og gamle, studenter kan kjøpe møbler, kjøkkenutstyr, o.l. til veldig, veldig studentvennlige priser.

Men... Transit ville ikke ha tingene mine!

Skulle det falle seg slik at tingene du ønsker å bli kvitt er i såpass dårlig forfatning at Transit ikke ønsker å ta imot dem, logg deg inn på hybel.sit.no, velg kontakt vaktmester fra menyen, og avtal tid og sted for henting og kasting.

Er tingene fine, men det er andre grunner til at Transit ikke kan ta imot dem, anbefaler vi alle sammen å benytte seg av byens og internettets rike og varierte tilbud for avhending av brukte gjenstander.