Få tidenes sommer i Ålesund!

Foto: Ela Yudhanira | Pexels
Foto: Ela Yudhanira | Pexels

Få tidenes sommer i Ålesund!

Skal du tilbringe sommerferien i Ålesund i år? Da har du mye å glede til! Vi gir deg våre tips til hvordan du kan få tidenes studentsommer på vakre Sunnmøre!

Skal du tilbringe sommerferien i Jugendbyen i år? Ålesund er en nydelig by å være i året rundt, men blir et enda mer magisk sted å være på sommeren. 

 

Opplev det beste av norsk natur

Foto: Carlo Zamagni | Pexels

Er du av den aktive sorten, vil du ikke kjede deg i Ålesund i sommer! Sunnmøre ligger i et helt fantastisk naturlandskap, med muligheter for mange eventyrlige fjellturer. Ta en dagstur til Rundebranden og opplev den unike lundefuglen. Bli belønnet med en skikkelig Instagramvennlig utsikt over hele Sunnmøre på toppen!

Andre fine fjellturer i nærheten er Storhornet, Sukkertoppen og Godøyfjellet.

 

Festivalsommer i Ålesund

Foto: Vishnu R. Nair | Pexels

Sommerens største happening i Ålesund er den årlige Jugendfesten på Colorline Stadion 19.-20. august. I år blir stjerner som Steve Aoki, Ballinciaga & Roc Boyz, Dagny og 90-tallslegendene i Westlife å se på scenen.

Student med barn? Ta turen til Sommerfesten på Giske for en herlig familiedag med musikk, grillmat, ansiktsmaling, vannsport og mye annet.

 

Oppdag lokale godbiter

Ålesund har massevis av koselige kaféer og sjarmerende små lokale butikker. Vi anbefaler at du smaker den lokalproduserte iskremen på Lamella, lar deg selv falle for de mange fristelsene på Baker Walderhaug, eller forbereder koffeinlageret til neste semester med en tur innom Jacu Kaffebrenneri for byens beste kaffebønner. Eller hva med en tur til Hotel Brosundet og spisestedet Apotekergata No. 5 for en nydelig lunsj mens du underholdes av båtlivet i havna?

 

Lei kajakk i vakre Brosundet

Foto: Thon Hotels

Ingenting er så avslappende som å flyte ned Brosundet i en kajakk i sommervarmen. Perfekt for å få kvalitetstid med en god venn, for å finne roen etter en stressende eksamensperiode, eller kanskje for å finne tonen på første date?

Senk skuldrene, nyt padleturen og husk solfaktor!

 

Hopp i havet

Foto: Rachel Carpentier | Pexels

Ålesund har drøssevis av ypperlige badeplasser for deg som trives best i og ved sjøen på sommeren. Sandstranden Prinsen er svært populær blant lokalbefolkningen. Like ved Colorline Stadion kan du også finne Volsdalsneset – en mer skjult perle, hvor du kan hoppe i sjøen fra svabergene. Geileberget og Parrvika er også fine badeplasser.

Vil du gjøre en dagstur ut av det, kan du reise til Harøy for et bad på nydelige Malesanden.

 

Få hvilepuls på Parken sommer-pop-up

Foto: Perfecto_Capucine | Pexels

Fra mandag 12. juli kan du nyte det urbane parklivet til det fulle! Parken Kulturhus inviterer nemlig til «sommer-pop-up». Ta heisen opp til Byparken og finn både gratis hengekøye, Wi-Fi, toalettfasiliteter og aktiviteter. Kjøp med deg en god lunsj, ta med deg en god bok og finn roen i parken i sommer!

Les mer om initiativet

 

Vi i Sit ønsker deg en fantastisk sommer i Ålesund!