5 tips til en god studiestart!

Foto: Marius Rua
Foto: Marius Rua

5 tips til en god studiestart!

Å være ny student, kanskje i en helt ny by, er en spennende, lærerik og utfordrende opplevelse som du vil huske og ta med deg for resten av livet.

Kanskje kommer du rett fra videregående og skal starte på studiet, eller kanskje har du studert før, men byttet til en retning som passer deg bedre? Det vi vet er at å være ny student kommer med mange nye inntrykk. Du vil møte mange forskjellige mennesker som vil sette sitt preg på livet ditt, oppleve masse nytt, og utforske en helt ny studieby. Og samtidig skal du gjøre det som er det viktigste av alt: du skal bli kjent med deg selv i din nye hverdag også. Hvem er du og hva trenger du for å ha det bra?

Vi har derfor samlet noen gode tips til deg, slik at du skal få best mulig start på studietilværelsen din:

Bli med

Trivselen din er viktig, så bli med på akkurat det som du har lyst til av fadderuka og sosiale aktiviteter! Og husk – kom som du er, uansett! Dette er en periode hvor alle er ute etter å bli kjent med hverandre.

Ta initiativ

Si hei til en medstudent eller ta kaffe med de i kollektivet! Hvor kommer de fra? Hva er favorittmusikken deres? Har dere noe til felles? Vær interessert og inkluderende, det skal så lite til for at noen føler seg sett!

Bli kjent

Aldri vært i Trondheim før? Vær nysgjerrig og utforsk sentrum, campus, bymarka, kafeer og studentfrivilligheten. Det er noe for alle her – finn din studiehverdag!

Slapp av

Det er lov til å slappe av og ta egentid. Det kan ta tid å finne seg venner, studiet er muligens annerledes enn du forventet og kanskje har du ikke riktig fått taket på de gode studievanene enda? Mye er nytt nå, så det er helt normalt hvis du føler deg litt overveldet!

Du er god nok – akkurat som du er!

Studenter har gode dager, og litt mer kronglete dager – det er en del av livet. Vit at du aldri er alene og at vi i Sit har rom for deg!

Vi ser frem til å møte deg – og ønske deg velkommen til studiebyen din!