5 tips for å komme i gang med lesingen

5 tips for å komme i gang med lesingen

Her får du fem gode tips for en motiverende eksamensperiode!

Er du en mester i å utsette ting? Du vet det er eksamen når det å vaske flisene på badet, organisere klesskapet eller se syv kattefilmer på YouTube virker mer interessant enn pensum. Noen ganger kan det kjennes ut som motivasjonen ligger litt vel godt gjemt, og der vil vi gjerne få lov til å hjelpe deg på veien. Her har du Sit Råd sine fem beste tips for å komme i gang med lesingen:  

1. Gi deg selv en god start

Minn deg selv på at det vanskeligste er alltid å komme i gang, slik er det for alle studenter. Hvis du starter med å jobbe i kun 10 minutter, er det ofte bare det som skal til før du finner den gode flyten!

2. Sett deg små delmål

Lag en god kopp te, finn en god sittestilling, åpne boken og slå opp på kapittel fem.

3. Få oversikt

Skriv ned de målene som er viktig for deg – vær ambisiøs, men også realistisk når du gjør dette. Husk å konkretisere målene dine; hva vil du oppnå, hvordan skal du gjøre det og når skal du være i mål?

4. Belønn deg selv underveis

Det er viktig å ta seg små og hyppige pauser underveis slik at du holder motivasjonen oppe. Lag en god lunsj, se en morsom film med venner eller dra en snartur på trening!

5. Avslutt på topp!

Avslutt dagen med et tema du forstår eller som du synes det er kjekkest å jobbe med. Da blir du mer motivert til å fortsette lesingen dagen etter.

 

Lykke til med eksamen – dette klarer du!